Balint Pastor najavio da će SVM biti značajna politička snaga u Srbiji i Vojvodini!

Autor:

Vesti

18.12.2023

01:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

SVM osvaja šest mandata na republičkim izborima

Balint Pastor najavio da će SVM biti značajna politička snaga u Srbiji i Vojvodini!

Foto: Printskrin


Vršilac dužnosti predsednika Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Balint Pastor izjavio je večeras da je ta stranka ostvarila značajan uspeh na republičkim izborima osvojivši očekivanih šest mandata.

Pastor je istakao da je očuvanje postojeće poslaničke grupe i osvajanje najmanje pet mandata bio glavni cilj stranke, te da su uspeli da ostvare isti broj glasova kao i na prethodnim republičkim izborima.

On je izrazio nadu da će osvojiti i šesti mandat, što bi bio dodatni uspeh za SVM.


SVM i koalicija sa Srpskom naprednom strankom



Pastor je najavio da će SVM imati treću najveću poslaničku grupu u Pokrajinskoj skupštini i istakao da je njihova pokrajinska lista dobila više glasova nego republička lista u mnogim mestima.

Takođe je naglasio da je SVM izričito podržavao koaliciju sa Srpskom naprednom strankom, ističući da žele da nastave tu saradnju zbog stabilnosti, odnosa između Srba i Mađara, kao i zbog razvoja regiona gde Mađari tradicionalno žive.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading