UHAPŠEN BIVŠI PRIPADNIK OVK! Pozivan u Hag, jutros priveden po nalogu Specijalnog suda!

Autor:

Vesti

11.12.2023

10:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šalja je uhapšen jutros u svom stanu u Prištini,

UHAPŠEN BIVŠI PRIPADNIK OVK! Pozivan u Hag, jutros priveden po nalogu Specijalnog suda!

Foto: Screenshot/Dukagjini

Bivši pripadnik tzv. OVK i nekadašnji poslanik u skupštini privremenih prištinskih institucija Hadži Šalja uhapšen je po nalogu Specijalnog suda i prebačen u Kosovo Polje, gde ga ispituje Euleks, prenose mediji u Prištini.

Šalja je uhapšen jutros u svom stanu u Prištini, a u Specijalizovanom tužilaštvu za taj portal je rečno da Kancelarija specijalizovanog tužioca sprovodi tekuće operacije na KiM i da trenutno nema daljih komentara.

Šalja je kao osumnjičeni pozivan na razgovor u Hag pre tri godine.

U Hagu je u toku suđenje bivšim vođama tzv. OVK Hašimu Tačiju, Kadriju Veseljiju, Redžepu Seljimiju i Jakupu Krasnićiju, koje je počelo 3. aprila.

U Prištini su krajem oktobra i početkom novembra izvršeni pretresi kuća nekoliko bivših Tačijevih savetnika. 

Tači, Veselji, Seljimi i Krasnići optuženi su za progon na političkoj i etničkoj osnovi, zatvaranje, nezakonito hapšenje i pritvaranje, druge nehumane postupke, okrutno postupanje, prisilni nestanak, mučenje i ubistva.

Ta krivična dela kvalifikovana su kao zločini protiv čovečnosti i ratni zločini.
Tzv. OVK je tokom 1998. i 1999. godine izvršila brojne zločine, ubistva i otmice nad pripadnicima vojske i policije tadašnje Jugoslavije, Srbima i drugim nealbancima, kao i Albancima koji nisu prihvatili da budu njeni pomagači ili pripadnici.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading