LEVA RUKA, DESNI DŽEP! PARAZITSKI ŽIVOT STRANKE SPS! Kao gladni glodari samo gledaju da uđu sa nekim u koaliciju, da PREŽIVE - a kradu od SIROTINJE! (FOTO)

Autor:

Vesti

17.11.2023

15:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako su u nekim trenucima delovali kao da su politički mrtvi, uvek su se nekako uspevali da se "vrate u život" i pronađu novog saveznika.

LEVA RUKA, DESNI DŽEP! PARAZITSKI ŽIVOT STRANKE SPS! Kao gladni glodari samo gledaju da uđu sa nekim u koaliciju, da PREŽIVE - a kradu od SIROTINJE! (FOTO)

Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bg, Printskrin: Youtube/TV HAppy

Iz teksta koji je dao Svetislav Basara, a koji govori o političkim partijama i njihovim postupcima, možemo zaključiti da je situacija u Srbiji izuzetno komplikovana. Na jednoj strani imamo partije koje su poznate po otimanju od sirotinje i davanju bogatašima, dok na drugoj strani imamo partije koje sebe predstavljaju kao dobričine, ali i one su skloni krađi od bogatih.

Jedan od primera za to je Dušan Bajatović, čovek koji dolazi iz SPS-a, a koji je optužen za otimanje od "Srbijagasa" i gomilanje bogatstva za sebe. Ipak, SPS veruje da je Bajatoviću potrebno dati još jednu šansu i da će ovaj put možda uspeti da i sirotinji nešto podeli.


Da bi se razumela pozicija SPS-a i njihov odnos prema Bajatoviću, potrebno je razmotriti političke "koalicione potencijale". SPS se već trideset godina nalazi na političkoj sceni, a tokom tog perioda su imali različite partnere - od DSS-a, preko DS-a do SNS-a.

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

 

Iako su u nekim trenucima delovali kao da su politički mrtvi, uvek su se nekako uspevali da se "vrate u život" i pronađu novog saveznika. Njihova sposobnost da prilagode svoju politiku i saradnju sa različitim partijama, omogućila im je da ostanu na političkoj sceni, iako su im zamerene brojne afere i kriminalne aktivnosti.


Jedna od najzanimljivijih stvari u vezi sa SPS-om je to što se, uprkos brojnim optužbama za kriminal, i dalje računa na njih kao potencijalnog partnera. To se može videti i u slučaju Dušana Bajatovića, koji je i pored brojnih afera i dalje visoko pozicioniran na listi za predstojeće parlamentarne izbore. Ovo pokazuje da SPS-u nije bitno samo da pobeđuje na izborima, već da imaju i političko prisustvo i uticaj.

U Srbiji je očigledno došlo do zamene teza, gde se za političare više ne gleda da li su sposobni i da li imaju integritet, već se prvenstveno gleda da li su u stanju da se "uguraju" u koaliciju i da imaju dovoljan broj glasova za vlast.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (46)

Loading
Vitomir Radenković

17.11.2023 18:52

Šta je ovde novo. To rade več decenijama i uvek su na vlasti.

Vladimir Novak

17.11.2023 18:54

Meni su se ogadili kada su ušli u koaliciju sa Demokratskom strankom i G17. Oni ne biraju društvo.

Radenko

17.11.2023 18:56

Mnogi radnici su ostali bez posla u fabrikama gde je SPS kadar vladao. Primer je I"GM Toza Marković" Kikinda.

Мiraš

17.11.2023 21:00

Јел то опозиција схватила да им Дачић неће прелетети у коалицију после избора,па сад ударили по њему? Ја бих рекао да су схватили.