VANREDNO OBRAĆANJE U 14 ČASOVA: Petković o aktuelnoj situaciji u Banjskoj nakon eskalacije

Autor:

Vesti

24.09.2023

12:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković, zakazao je vanrednu konferenciju za medije koja će se održati danas u 14 sati u Palati Srbija.

VANREDNO OBRAĆANJE U 14 ČASOVA: Petković o aktuelnoj situaciji u Banjskoj nakon eskalacije

Foto: Printscreen

Podsetimo, rano jutros je policija tzv. Kosova blokirala Banjsku nakon što je privremeni premijer Aljbin Kurti izjavio da je jedan policajac ubijen, a drugi ranjen. Kurti je optužio Srbe za ovaj napad.

Eparhija Raško-prizrenska izrazila je najdublje saučešće porodici poginulog policajca i iskreno se nadala brzom oporavku dvojice ranjenih. Takođe, eparhija je izrazila veliku zabrinutost jer su naoružane osobe s blindiranim vozilom upale u portu manastira, a u pozadini se čula sporadična pucnjava.

"Bratija manastira i poklonici zaključali su se u konaku radi svoje bezbednosti, dok je hram manastira takođe zaključan. Naoružane i maskirane osobe se kreću po dvorištu i povremeno se čuju pucnji", stoji u saopštenju Eparhije Raško-prizrenske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (15)

Loading
Nedica

24.09.2023 12:45

Srpski narod i Srbija je jedno sigurna uz vlas predsednika Vucica

Mico

24.09.2023 12:46

Ovo je za svaku osudu! Do kada ce se ćutati i kada će se stati na put Kurtijevim namerama? Šta je sledece?Boze samo da ne bude jos ranjenih,ovo je Kurtijevo zlo na delu.

Pero

24.09.2023 12:50

Važno obraćanje Petra Petkovića za gradjane Srbije povodom nastale situacije na KiM

Ana

24.09.2023 12:52

Drzava je uz svoj narod na KiM.