VAŽAN KORAK KA DEESKALACIJI TENZIJA NA SEVERU KOSOVA! Lajčak podržao novu odluku o smanjenju broja pripadnika tzv. kosovske policije

Autor:

Vesti

03.08.2023

21:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od sutra počinje smanjenje broja pripadnika kosovske policije za 25 odsto u i oko opštinskih objekata na severu.

VAŽAN KORAK KA DEESKALACIJI TENZIJA NA SEVERU KOSOVA! Lajčak podržao novu odluku o smanjenju broja pripadnika tzv. kosovske policije

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, pozdravio je danas odluku o smanjenju za 25 odsto broja pripadnika tzv. kosovske policije u i oko opštinskih objekata na severu KiM, koja je doneta na sastanku predstavnika tzv. kosovske policije, Euleksa i Kfora.

- Pozdravljam prvi zajednički dogovor između kosovske policije, Euleksa i Kfora u Bratislavi. Ovo je važan korak prema deeskalaciji tenzije na severu Kosova - napisao je Lajčak na svom nalogu na mreži Iks, ranije poznatoj kao Tviter. Iz tzv. kosovske policije ranije danas je saopšteno da je na sastanku procenjeno da je bezbednosna situacija u i oko objekata severnih opština dobra.

- U smislu ovog zajedničkog zaključka, od sutra počinje smanjenje broja pripadnika kosovske policije za 25 odsto u i oko opštinskih objekata na severu - stoji u saopštenju.

Dodaje se i da će timovi kosovske policije, zajedno sa Euleksom i Kforom, nastaviti koordinaciju i "preduzeti neophodne radnje u skladu sa redovnom procenom bezbednosne situacije" u i oko opštinskih objekata na severu KiM.

Smanjenje prisustva policije na severu je obaveza iz sporazuma zamenika premijera privremenih prištinskih institucija Besnika Bislimija i izaslanika Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčak, početkom jula u Bratislavi.

Pored smanjenja prisustva policije, sporazumom je predviđeno i organizovanje izbora u četiri opštine na severu KiM.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading