VREME DALEKO TOPLIJE OD NAŠE DISKUSIJE! Kurti podigao prašinu posle sastanka sa Lajčakom (FOTO)

Autor:

Vesti

17.07.2023

21:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kurti je naveo da je sa Lajčakom imao dug razgovor.

VREME DALEKO TOPLIJE OD NAŠE DISKUSIJE! Kurti podigao prašinu posle sastanka sa Lajčakom (FOTO)

Foto: Printscreen/Twitter/@albinkurti

Premijer privremenih prištinskih Aljbin Kurti sastao se sa izaslanikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom u okviru Međunarodnog simpozijuma SIMI, koji se održava u Grčkoj.

Kurti je naveo da je sa Lajčakom imao dug razgovor o smanjenju tenzija i normalizaciji odnosa sa Srbijom.

- Imao sam dug razgovor sa specijalnim predstavnikom EU Miroslavom Lajčakom na marginama 25. simpozijuma SIMI na Kritu o deeskalaciji tenzija i normalizaciji odnosa sa Srbijom. Ostajemo posvećeni. Vreme je bilo daleko toplije od naše diskusije - napisao je Kurti na Tviteru.

On je prethodno objavio da je otvorio panel o Balkanu zajedno sa bivšim premijerom Grčke Jorgosom Papandreuom, sa kojim je, kako je naveo, razgovarao o odnosima zemalja na Balkanu, evropskim integracijama i osnovnom sporazumu sa Srbijom za normalizaciju odnosa.

Portparol vlade privremenih prištinskih institucija Perparim Krieziju izjavio je ranije da Kurti neće danas ići na sastanak u Tiranu sa premijerom Albanije Edijem Ramom, već će umesto njega ići zamenik Besnik Bisljimi.

U Tirani se danas održava neformalni sastanak lidera regiona, kojem prisustvuje i evropski komesar za proširenje i susedsku politiku Oliver Varhelji.

Krieziju je na Fejsbuku naveo da je Kurti pre nedelju dana dobio poziv od Rame za neformalni sastanak sa evropskim komesarom Varheljijem, na koji su pozvani i ostali predstavnici Zapadnog Balkana, ali je, prema njegovim rečima, Kurti pre nekoliko meseci za ovaj period potvrdio učešće na konferenciji u Grčkoj.

- Premijer Kurti je obavestio premijera Ramu da neće moći da ode u ovaj put jer je pre nekoliko meseci potvrdio učešće na konferenciji na Kritu, u Grčkoj, gde je panel za Zapadni Balkan tačno istog dana i u isto vreme - rekao je Krieziju.

Kurti je tokom nedavne posete Rame KiM odbio da se sa njim sastane, navodeći da bi na to pristao samo u okviru sastanka dve vlade.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading