VOJSKA SRBIJE KATEGORIČKI DEMANTOVALA! Oglasio se ministar lično: HOĆE DA NAS UVUKU U KONFLIKT U KOME NEĆEMO DA UČESTVUJEMO!

Autor:

Vesti

12.04.2023

08:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Miloš Vučević kategorički je demantovao navode britanske agencije Rojters da se Srbija obavezala da isporuči oružje Ukrajini i da je to već učinila.

VOJSKA SRBIJE KATEGORIČKI DEMANTOVALA! Oglasio se ministar lično: HOĆE DA NAS UVUKU U KONFLIKT U KOME NEĆEMO DA UČESTVUJEMO!

Foto: ST/N. Mutić

- Po ko zna koji put je objavljena laž a Srbija prodaje oružje Ukrajini. Nekome je očigledno cilj da destabilizuje našu zemlju i da je uvuče u konflikt u kome nećemo da učestvujemo - poručio je srpski ministar za Sputnjik odgovarajući na navodne informacije iz tajnog dokumenta Pentagona da se Srbija obavezala na slanje oružja Ukrajini ili da je to već učinila.

Republika

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

 

- Više od deset puta smo demantovali te neistine i evo, učinićemo to opet. Srbija nije prodavala, niti će, oružje ukrajinskoj niti ruskoj strani, niti zemljama u okruženju tog konflikta. Nekome je očigledno cilj da uvuče Srbiju u taj sukob ali mi se dosledno držimo naše utvrđene politike - podvukao je ministar.

Republika

Foto: pixabay.com

 

Ministar kaže za Sputnjik i da naša država, naravno, prodaje oružje trećim stranama, koje su daleko od sukoba i nemaju nikakve veze sa njim:

 
- Uvek postoji mogućnost da se neko oružje na nekakav volšeban način nađe i na teritoriji konflikta, ali to apsolutno nikakve veze nema sa Srbijom. To je pitanje za one države koje ne poštuju međunarodne norme, ugovorne klauzule i uzuse poslovanja. Ponavljam, Srbija nije slala oružje Ukrajini i sve što je objavljeno na tu temu su neistinite spekulacije - rekao je Vučević.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading