PORAŽAVAJUĆA STATISTIKA! "SEDAM POGINULIH I 140 POVREĐENIH U SAMO ČETIRI DANA" APEL POLICIJE tokom prazničnih dana: Ovih PET prekršaja više nećemo tolerisati!

Autor:

Vesti

15.02.2024

12:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saobraćajna policija, tokom prazničnih dana, sprovodi još strožu kontrolu saobraćaja sa posebnim akcentom na pet prekršaja.

PORAŽAVAJUĆA STATISTIKA! "SEDAM POGINULIH I 140 POVREĐENIH U SAMO ČETIRI DANA" APEL POLICIJE tokom prazničnih dana: Ovih PET prekršaja više nećemo tolerisati!

Foto: shutterstock

Prošle godine u periodu od 14. do 17. februara je u saobraćajnim nezgodama poginulo čak sedam, a povređeno 140 osoba, i to uprkos merama saobraćajne policije koja je u ta četiri dana otkrila 20.000 prekršaja, piše Kurir. 

Zboga toga saobraćajna policija, tokom prazničnih dana, sprovodi još strožu kontrolu saobraćaja sa posebnim akcentom na pet prekršaja.

Saobraćajna policija najavljuje pojačanu kontrolu saobraćaja tokom prazničnih dana, posebno usmerenu na otkrivanje prekršaja koji najviše utiču na nastanak saobraćajnih nezgoda i težinu posledica. 

Major Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije MUP-a ističe da se očekuje pojačan intenzitet saobraćaja na važnim putnim pravcima, naročito ka turističkim centrima, zbog obeležavanja Dana državnosti i spajanja neradnih dana.

- Kada je reč o prekršajima koji će biti u fokusu, to su oni prekršaji koji više doprinose nastanku nesreća, kao što je prekoračenje brzine, nepropisno preticanje, vožnja pod uticajem alkohola ili psihoaktivnih supstanci, a jako bitno je nekorišćenje pojasa, iako to ne doprinosi nastanku nesreća, ipak u velikoj meri utiče na težinu posledica - započeo je Radenković, pa nastavio:

- Mimo svih mera i broja prekršaja, stanje bezbednosti saobraćaja prošle godine u ovo vreme nije bilo na zadovoljavajućem nivou. Naprotiv, imali smo sedam poginulih i 140 povređenih u saobraćaju u samo četiri dana. Ove godine je imperativ izbeći takav scenario. Verujem da će i građani svojih pozitivnim primerom dati doprinos da imamo pozitivno stanje.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading