AJFON 12 UDARA NA MOZAK! Naređeno povlačenje "Eplovog" modela, STRUČNJACI za Republiku OTKRIVAJU kako utiče na zdravlje!

Autor:

Vesti

18.09.2023

06:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuzi utvrdili da nivo zračenja premašuje dozvoljeni i da je neophodno da se hitno skloni sa tržišta.

AJFON 12 UDARA NA MOZAK! Naređeno povlačenje "Eplovog" modela, STRUČNJACI za Republiku OTKRIVAJU kako utiče na zdravlje!

Foto: Shutterstock

Francuska je naredila kompaniji "Epl" da sa tržišta povuče svoj model ajfon 12, kao i da obavesti sve koji su ih dosad kupili da ih hitno vrate. Razlog povlačenja je taj što su testovi otkrili da ovaj model emituje zračenje koje premašuje nivo koje su odobrila nadležna tela Evropske unije.

Ministar telekomunikacija Žan-Noel Baro bio je vrlo oštar u poruci tehnološkom divu:

- Prisilićemo ih da povuku svaki uređaj iz prometa, inače će biti suočeni sa rigoroznim sankcijama.

Ultimatum je usledio nakon što je ANFR, francuski nadzornik radijacije, sproveo testove koji su pokazali da je takozvana specifična stopa apsorpcije (SAR) pametnog telefona veći od zakonski dopuštenog unutar EU. Odluka je stupila na snagu krajem prošle nedelje, a inspektori su već krenuli u strogu kontrolu.

ANFR je otkrio da Ajfone 12 emituje nivo radioaktivnog zračenja malo više od dopuštenog praga. Ovaj nivo je više od 10 puta niži od nivoa na kojem bi mogao postojati zdravstveni rizik, kažu stručnjaci.

RUŠENJE ĆELIJA

O štetnosti zračenja mobilnih telefona, govorio je u više navrata specijalista opšte i lekar integrativne medicine Slobodan Dunjić, koji je naglasio koliko su mobilni telefoni, čak i sa propisanim nivoom zračenja, štetni po zdravlje čoveka.

Foto: youtube/printscreen

 

- Celokupno zdravlje se zasniva na ćelijskoj membrani. Rušenjem integriteta naše ćelije, rušimo integritet našeg zdravlja. Vidite i sami da imamo veći procenat pacijenata sa dijabetesom, promenama na štitnoj žlezdi, veći procenat kancera, a naše ćelije postaju podložnije tome zbog zračenja, jer tako gube na čvrstini i integritetu. Moramo da shvatimo da mobilni telefon nije igračka, već nam služi kao pomagalo za posao, kada nam je tehnologija neophodna. Dok ga ne koristimo, savetuje se da bude udaljen bar jedan metar od nas - objasnio je Dunjić.

Šta zračenje sve izaziva

  • problemi sa dijabetestom
  • promene na štitnoj žlezdi
  • veći procenat kancerast

"Epl" tvrdi: Sve je u redu!

Predstavnici "Epla" su za BBC rekli da će osporiti odluku regulatora, insistirajući na tome da je njihov uređaj u skladu s pravilima o zračenju postavljenim u celom svetu.

- Kompanija je navodno dostavila francuskom regulatoru više testova koje su sproveli njeni inženjeri i nezavisne laboratorije kako bi dokazali svoju tvrdnju da ajfon ne predstavlja opasnost - preneo je BBC.

Međutim, ministar Baro im je savetovao da budu odgovorni i da problem može da se reši jednostavnim ažuriranjem softvera.

- Nadam se da u "Eplu" imaju osećaj odgovornosti i da će poštovati pravila. Dok to ne učine, naređujem povlačenje sa tržišta svih ajfona 12. Pravilo je isto za sve, uključujući i digitalne divove - rekao je Baro.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Tito

18.09.2023 08:40

Apsolutno utiče na mozak, pa koji debil treba biti pa dati tolike novce za telefon!!??