DA SE ZLOČIN U RIBNIKARU VIŠE NIKAD NE PONOVI: Održan radni sastanak dva ministarstva, BEZBEDNOST DECE u prvom planu! Evo šta je dogovoreno!

Autor:

Vesti

22.08.2023

13:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osim u školskim dvorištima, policijske patrole će od 1. septembra biti pojačane i u blizini škola.

DA SE ZLOČIN U RIBNIKARU VIŠE  NIKAD NE PONOVI: Održan radni sastanak dva ministarstva, BEZBEDNOST DECE u prvom planu! Evo šta je dogovoreno!

Foto: ST/Nebojša Mandić, Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Kosta Kecmanović

Policija će obezbeđivati sve škole u Srbiji od 1. septembra, kada počinje nova školska godina, a policijski službenici biće prisutni pre, za vreme trajanja nastave i nakon okončanja časova u obe smene, dogovoreno je na današnjem sastanku predstavnika Ministarstva prosvete i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Na sastanku je dogovoreno i da će osim u školskim dvorištima, policijske patrole biti pojačane u blizini škola kao i da će kontrolisati i regulisati bezbednost saobraćaja, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

"Načelnici policijskih i školskih uprava, kao i direktori škola i načelnici policijskih stanica intenzivno rade na analizi stanja bezbednosti, kako bi sagledali situaciju i preduzeli zajedničke mere da bi se bezbednost učenika i zaposlenih podigla na najviši mogući nivo", stoji u saopštenju.

Predstavnici dva resora razgovarali su i o realizaciji projekta "Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo" koji je usmeren na podizanje svesti osnovaca o posledicama nasilnog ponašanja u stvarnom i virtuelnom okruženju, prepoznavanja različitih vidova nasilja i diskriminacije, usvajanja strategija za pomoć drugima u nevolji i veština nenasilnog rešavanja konflikata, kao i usvajanje znanja i veština o bezbednom učešću u saobraćaju i ponašanju u vanrednim situacijama.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading