RODITELJI ĐAKA STRADALIH U "RIBNIKARU" TUŽILI I ŠKOLU Bili su u toj ustanovi i ubijeni su, evo šta porodice ZAHTEVAJU!

Autor:

Vesti

17.08.2023

14:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prethodno su porodice stradale dece podnele tužbu protiv dečaka ubice, njegove majke i oca

RODITELJI ĐAKA STRADALIH U "RIBNIKARU" TUŽILI I ŠKOLU Bili su u toj ustanovi i ubijeni su, evo šta porodice ZAHTEVAJU!

Foto: ST/V. LUKIĆ

Vladislav Ribnikar

Roditelji dece koja su stradala u masakru u OŠ "Vladislav Ribnikar" pored tužbe protiv dečaka ubice i njegovih oca i majke kojom zahtevaju naknadu nematerijalne štete podneli su tužbu i protiv škole.

Kako mediji nezvanično saznaju, oni su školu tužili za naknadu nematerijalne štete, jer su školi njihova deca bila poverena, bila su u toj ustanovi u trenutku pucnjave i ubijena su.

Jedna od porodica tužila je i državu Srbiju.

- U tom zahtevu stoji da je država osnivač škole gde su deca ubijena - kaže izvor "Blica" upoznat sa slučajem.

Nakon što su porodice predložile da se prema majci i ocu dečaka ubice odrede privremene mere zabrane raspolaganja imovinom i novcem imali su rok od 30 dana da pokrenu tužbu. Isprva su tužbu podnela četiri člana jedne porodice protiv majke dečaka i zatražili odštetu od oko 300.000 evra.

Ubrzo nakon toga, privatnu tužbu je podnelo još 27 članova porodica ubijenih. Tuženi su dečak ubica (14), njegova majka i otac.

- Tužba je podneta zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha - kaže izvor "Blica".

Iako je dečak ubica maloletan, tužba protiv njega nije krivični postupak, već deo procedure u parničnom postupku. On je tužen formalno, a njegovi roditelji su ti koji će odgovarati.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Dr ja

17.08.2023 14:32

Мало је новац за бол,,,родитеље убице доживотно у рудник ,,,,затвор,,,а убицу трајно у Лазу Лазаревић,,,

usput

17.08.2023 16:06

Znači deca moraju biti osigurana na putu od kuće do škole i obratno i naravno za vreme boravka u školi.Država nastoji da se izvuče iz ovog slučaja kao da ništa nije bilo........