POČINJE NEVREME! RHMZ niže upozorenja: Ovi delovi Srbije biće prvi na udaru obilne kiše, grada i JAKOG OLUJNOG VETRA

Autor:

Vesti

07.08.2023

16:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbiji će u narednih sedam dana, do 15. avgusta biti pretežno sunčano

POČINJE NEVREME! RHMZ niže upozorenja: Ovi delovi Srbije biće prvi na udaru obilne kiše, grada i JAKOG OLUJNOG VETRA

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić, Pixabay.com

Republički hidrometeorološki zavod objavio je najnovije upozorenje na vremenske nepogode na teritoriji Srbije.

- Posle podne i uveče u Srbiji promenljivo oblačno, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom koji će biti izraženiji na jugozapadu, jugu i jugoistoku zemlje gde se ponegde očekuje i veća količina padavina za kratak vremenski period, grad i kratkotrajno jak i olujni vetar - objavio je danas RHMZ.

Foto: printscreen/RHMZ

 

 

U Srbiji danas umereno do potpuno oblačno, na severu zemlje uglavnom suvo, u ostalim krajevima mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, koji mogu biti izraženiji na jugu Srbije. Očekuje se slab i umeren vetar, zapadni i severozapadni, u Vojvodini i na istoku Srbije kratkotrajno i jak. Najniža temperatura od 13 do 17, najviša od 22 do 26 stepeni, najavio je ranije RHMZ.

U Srbiji sutra ujutru malo i umereno oblačno i sveže, osim na jugoistoku gde će biti pretežno oblačno još ponegde sa slabom kišom.

Tokom dana preovlađivaće sunčano, uz promenljivu oblačnost i dnevnu temperaturu, koja će i dalje u većini mesta biti ispod proseka za ovaj period godine. Vetar slab i umeren severozapadni. Najniža temperatura od 11 do 15, najviša od 21 do 25 stepeni, saopštio je Republički hidrometerološki zavod.

U Beogradu ujutru umereno oblačno i sveže. Tokom dana preovlađivaće sunčano vreme uz promenljivu oblačnost. Vetar slab i umeren severozapadni. Najniža temperatura oko 13, najviša dnevna oko 23 stepena.

U Srbiji u narednih sedam dana, do 15. avgusta, pretežno sunčano, osim u četvrtak kada se očekuje prolazno naoblačenje, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Jutra će biti sveža, a dnevna temperatura u postepenom porastu i to posebno u drugoj polovini sedmice, kada će ponovo u većini mesta biti oko 30 stepeni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading