NEĆE NAS ZAOBIĆI I OVO! RHMZ PONOVO UPOZORAVA NA HAOS: Evo detalja u kom pravcu ide nevreme - ne izlazite nigde bez preke potrebe (FOTO)

Autor:

Vesti

05.08.2023

15:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pola Srbije je danas u narandžastom, a pola u crvenom, najvišem stepenu upozorenja.

NEĆE NAS ZAOBIĆI I OVO! RHMZ PONOVO UPOZORAVA NA HAOS: Evo detalja u kom pravcu ide nevreme - ne izlazite nigde bez preke potrebe (FOTO)

Foto: Tanjug/Zoran Žestić, Shutterstock

RHMZ izdao je novo upozorenje koje se odnosi za područje Banata - na jake pljuskove, kratkotrajan grad i jak i olujni vetar.  

- U narednih sat vremena jaka konvektivna oblačnost koja je zahvatila područje južnog premeštaće se ka srednjem Banatu (okolina Zrenjanina) uslovljavajući obilne pljuskove sa količinom kiše od 10 do 30 mm, lokalno i više za kratak vremenski period, kratkotrajan grad i jak i olujni vetar - stoji na sajtu RHMZ.

Tamni oblaci nadvili su se upravo nad Novim Sadom, dok munje najavljuju jake gromove. 

Podsetimo, nevreme u naše krajeve stiglo je popodnevnim časovima, a prva na udaru bila je Zapadna Srbija.

Kako smo ranije pisalo, RHMZ od ranog jutra izdaje seriju upozorenja kako se ne bi ponovio prošli scenario jezive oluje koja je odnela i nedužne živote.

RHMZ i dalje iz sata u sata izdaje najnovija upozorenja za one delove zemlje koji su sledeći na udaru.

U Sloveniji je još juče napravila haos, a olujni oblaci nadvili su se danas nad celim regionom - najviši stepen upozorenja na jako nevreme i dalje važi kako za Sloveniju, tako i za Hrvatsku i delove Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije.

Pola Srbije je danas u narandžastom, a pola u crvenom, najvišem stepenu upozorenja.

Na fotografiji pogledajte kako se nevreme približavalo:

Republika

Foto: RHMZ/Printscreen

 

Upravo se otvorilo nebo nad Beogradom, oglasio se i gradonačelnik hitnim upozorenjem građanima Srbije. U Beogradu oko 13.40 je počelo nevreme, a društvene mreže su preplavili snimci katastrofe koja tutnja kroz gradove Srbije, pre svega iz Obrenovca, gde je mrak pao usred bela dana.

Najobilnije padavine na području Srbije očekuju se krajem dana, tokom večeri i noći. Takođe, bez preke potrebe tokom večeri i noći ne treba kretati na put.

Značajno je spomenuti da nevreme nastavlja da ide u svom smeru, i da nas kiša neće zaobići i drugog dana vikenda, a slično vreme se očekuje i u ponedeljak. Maksimalna temperatura biće od 22°C na zapadu do 28°C na jugu Srbije, u Beogradu do 23°C.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading