RHMZ IZDAO UPOZORENJE ZA DANAS I SUTRA! Ponovo se očekuju vremenske nepogode, a evo i gde

Autor:

Vesti

21.07.2023

06:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Razvoji će lokalno biti veoma snažni i brzopokretni

RHMZ IZDAO UPOZORENJE ZA DANAS I SUTRA! Ponovo se očekuju vremenske nepogode, a evo i gde

Foto: pixabay.com

Republički hidrometeorološki zavod objavio je upozorenje da se danas i sutra po podne i uveče na području Srbije mogu očekivati vremenske nepogode.

Oblast od Alpa, preko zapadnog Balkana i Srbije, do regiona Karpata, u petak i subotu posle podne i uveče očekuje jaka grmljavinska aktivnost, ističe se u saopštenju.

Razvoji će lokalno biti veoma snažni i brzopokretni (premeštaće se sa zapada-severozapada ka istoku) uz ponegde krupan grad (veći od 5 cm u prečniku, kratkotrajno olujne udare vetra (jače od 24 m/s i izolovano orkanske udare vetra (jače od 28 m/s).

Tačnu lokaciju inicijacije, premeštanja i jačine samih nepogoda je unapred teško odrediti, ali je veća verovatnoća pojave u severnim, zapadnim i centralnim krajevima Srbije. 

Za konkretne lokacije, RHMZ će izdavati hitno upozorenje na grmljavinske nepogode jedan do dva časa unapred, dodaje se u upozorenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading