NOVO UPOZORENJE RHMZ! Prete pljusak, grmljavina, grad i oluja - evo kada nas tačno očekuju NEPOGODE

Autor:

Vesti

18.07.2023

08:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Maksimalna temperatura danas do 37 stepeni

NOVO UPOZORENJE RHMZ! Prete pljusak, grmljavina, grad i oluja - evo kada nas tačno očekuju NEPOGODE

Foto: ST/Nemanja Pančić, Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Vremenska prognoza

Prognozirani dnevni maksimumi temperature za danas su od 33 do 37 stepeni Celzijusa, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Od sutra će najtoplije biti na jugu zemlje, gde će uz pretežno sunčano vreme maksimalne temperature dostizati u većini mesta od 34 do 38, lokalno i do 40 stepeni Celzijusa.

U severnim, delom i u centralnim krajevima će sa čestim prodorima malo svežijeg vazduha iz srednje Evrope temperature biti niže za 4 do 7 stepeni, a uz lokalni razvoj oblačnosti, biće uslova i za pljuskove sa grmljavinom, ponegde praćene gradom i olujnim vetrom, prenosi Tanjug.

Foto: printscreen/RHMZ

 

 

Najveća verovatnoća za pojavu nepogoda je u sredu krajem dana i tokom noći između 19 i 20. jula, kao i između 21. i 22. jula.

U Beogradu će se danas i sutra, kao i u petak i subotu dnevni maksimumi kretati od 34 do 37 stepeni, dok će u ostalim danima biti manje toplo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading