NIS podržao boravak dece u Košarkaškom kampu "Kasta" u Ivanjici!

Autor:

Vesti

07.08.2023

15:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Učesnike kampa su obišli pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju u Vladi Republike Srbije, Svetlana Miladinov i zamenik generalnog direktora NIS-a, Vadim Smirnov.

NIS podržao boravak dece u Košarkaškom kampu "Kasta" u Ivanjici!

Foto: Kasta

Kompanija NIS podržala je međunarodni Košarkaški kamp "Kasta" u kojem će ove godine boraviti oko 1.000 učesnika, među kojima i 60 dece sa Kosova i Metohije. Ovaj kamp organizuje Udruženje za dečji sport, rekreaciju i edukaciju "Kasta", pod pokroviteljstvom Košarkaškog saveza Srbije i Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije. 

Tokom boravka u Ivanjici, učesnici će imati priliku da, uz treninge i rad sa iskusnim trenerima, unaprede svoje košarkaške sposobnosti, da kroz igru razvijaju timski duh, kao i da prisustvuju edukativnim radionicama i upoznaju se sa manastirima i drugim istorijskim znamenitostima centralne Srbije. Učesnike kampa su obišli pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju u Vladi Republike Srbije, Svetlana Miladinov i zamenik generalnog direktora NIS-a, Vadim Smirnov. Oni su tom prilikom poželeli dobrodošlicu deci sa Kosova i Metohije. 

- Goste je u ime organizatora pozdravio Branko Aleksić, predstavnik Udruženja "Kasta" i "Kamp Kasta" ima ogromnu privilegiju da bude vaš domaćin treću godinu zaredom. Ubeđeni smo da ćete, kada budete odlazili odavde, poželeti ponovo da dođete i da ćete sa kampa krenuti ne samo kao bolji košarkaši, nego i kao bolji ljudi. Ogromnu zahvalnost dugujemo Kancelariji za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije i NIS-u koji su naši partneri, ali i naši prijatelji koji su se potrudili da mi sa vama radimo i ove godine, odnosno da budete gosti kampa u Ivanjici. Ogromnu zahvalnost dugujemo hotelu "Park" gde se svi osećamo kao kod kuće i naravno Skupštini opštine Ivanjica i njenim građanima koji vas, našu decu, doživljavaju kao svoju - rekao je Aleksić.

Foto: Kasta

 

Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a, izrazio je zadovoljstvo što kampu prisustvuju i deca sa Kosova i Metohije.

- Ovaj kamp je tako koncipiran da ćete, pored sporta, imati mogućnosti da učite o svojoj istoriji i istoriji svoje zemlje, da naučite nešto o svojim korenima, i to je jako bitno u ovom trenutku. Imaćete prilike da ovde napravite mnoga prijateljstva i veze. Bitno je i da shvatite da u ovom trenutku, koji nije nimalo jednostavan, iza vas stoji moćna zemlja, koja poštuje svoju istoriju i čuva svoj integritet, koja gleda u budućnost. Duboko verujem da je ta budućnost dobra i da vam daje nadu, mogućnost da razvijate svoje kvalitete. NIS, kao društveno odgovorna kompanija, i dalje će podržavati ovakve akcije, jer naš slogan je „Budućnost na delu“, a ta budućnost su naša deca - rekao je Smirnov.

Svetlana Miladinov, pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, pozdravila je decu u ime direktora Kancelarije Petra Petkovića.

- Želim da izrazim zadovoljstvo što smo danas sa vama, što je tradicija od 26 godina postojanja ovog kampa nama, kao Kancelariji za Kosovo i Metohiju, dala mogućnost i želju da budemo partneri u organizaciji, a da u svemu tome učestvuju i naša deca sa prostora Kosova i Metohije. Ona odrastaju u izuzetno teškim uslovima, specifično im je čak i bavljenje sportom. Uprkos svemu tome mi smo tu, kao Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije, da pružimo mogućnost da vi, kao naši sportisti, imate iste mogućnosti kao druga deca u centralnoj Srbiji. Iskreno se nadamo da će neki novi Novak Đoković među vama jednog dana nositi grb Republike Srbije na grudima, a samim tim biti ponos i dika naše Republike Srbije - rekla je Svetlana Miladinov. 

Foto: Kasta

 

Međunarodni košarkaški kamp "Kasta" održava se u periodu od 2. jula do 24. avgusta i najveći je kamp ove vrste u Srbiji. Kamp koji poseduje i oznaku kvaliteta Košarkaškog saveza Srbije ove godine održava se 26. put i do sada je ugostio blizu 28.000 mladih iz 43 zemlje sveta. Kroz program profesora doktora Milivoja Karalejića koji je trenirao i mnoge svetske asove, cilj kampa je da buduće mlade nade košarke izađu jači, sposobniji, svesniji sopstvenih potencijala i mogućnosti. Deca sa Kosova i Metohije su  deo kampa u četvrtoj smeni mladih košarkaša, odnosno od 7. do 15. avgusta.

Kompanija NIS ostvaruje višegodišnju saradnju sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije u cilju podrške deci i mladima sa Kosova i Metohije. Između ostalog, kompanija je 2021. godine donirala sportsku opremu i rekvizite za opremanje sportskih sala 18 matičnih osnovnih škola sa područja 10 opština na Kosovu i Metohiji za 1.500 učenika. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading