NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ: Moguća izlivanja 8 reka u Srbiji

Autor:

Vesti

06.07.2023

08:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova ustanova je opet jutros izdala upozorenje na nepogode u našoj zemlji

NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ: Moguća izlivanja 8 reka u Srbiji

Foto: ST/Nemanja Pančić

RHMZ je izdao upozorenje da su u naredna 24 sata moguća izlivanja na 8 reka u Srbiji.

- Na manjim bujičnim vodotocima slivovova Kolubare sa pritokama, Mlave, Peka, Timoka, Jasenice i Kubršnice , gornjih tokova Zapadne i Južne Morave sa pritokama u narednih 48 sati moguća su kratkotrajna lokalna izlivanja u zoni intenzivnih pljuskovitih padavina - navodi RHMZ.

Ova ustanova je opet jutros izdala upozorenje na nepogode u našoj zemlji.

- Pljuskovi i grmljavina koji se na području Srbije očekuju do petka lokalno će biti intenzivni uz pojavu grada. Količina padavina pri pljuskovitim padavinama će biti neujednačena, čak i na malim udaljenostima, ali u zoni najintenzivnijih padavina može dostići od 20 do 40 mm za kratko vreme, lokalno i više.

Za dane vikenda doći će do stabilizacije vremena.

- Biće pretežno sunčano i umereno toplo sa maksimalnim temperaturama u subotu od 26 do 29 °S, a u nedelju od 29 do 32 °S. Naredne sedmice uslediće dalji porast temperatura, koje će nakon utorka, 11. jula u većini mesta dostići vrednosti od 32 do 36 stepena - navodi RHMZ.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading