ZA NAS JE KOSOVO ZAVET: Oglasio se patrijarh Porfirije - molimo se za ljude koji žive na KiM!

Autor:

Vesti

06.01.2023

23:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Patrijarh Porfirije je istakao da srpskom narodu već dugo nije lako da živi na Kosmetu

ZA NAS JE KOSOVO ZAVET: Oglasio se patrijarh Porfirije - molimo se za ljude koji žive na KiM!

Foto: Tanjug/T. RADOVANOVIĆ

Patrijarh Porfirije

Patrijarh srpski Porfirije izjavio je danas u intervjuu za RTRS da srpski narod i danas, kao i uvek do sada, ima nadu bez obzira na teškoće i iskušenja kroz koje prolazi, ističući da je Božić praznik nade, ali i mnogo više od toga.

Govoreći o Srbima na Kosovu i Metohiji, patrijarh je istakao da srpskom narodu već dugo nije lako da živi na Kosmetu, naročito u poslednje vreme, ali da je SPC uvek uz svoj narod.

- Za nas je Kosovo zavet, odnosno poziv na vrlinu, na punoću i lepotu života, poziv na traganje i pronalazak smisla postojanja. Ništa prirodnije nema nego da budemo uz svoj narod i da, kada govorimo o Kosovu, molimo se za sve ljude koji tamo žive - istakao je patrijarh.

On je podsetio da se na Kosovu i Metohiji nalaze najveće srpske svetinje i manastiri i da srpski narod sve dok je tako treba da bude siguran u izvesnost mira pre ili kasnije.

Patrijarh je rekao da, iako su turbulentna vremena, oseća zadovoljstvo kada može da ostvari bilo koju vrstu komunikacije sa svima koji su sa prostora RS i BiH, jer i sam vuče poreklo iz tih krajeva.

Dodao je da su mu bliski i dragi svi ljudi koji žive u Republici Srpskoj, bez obzira na veroispovest i nacionalnost.

Patrijarh je poželeo srpskom narodu u RS da budu ono što jesu i da to na najbolji način predstavljaju i ostvaruju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading