Za čistiji vazduh i topli dom!

Autor:

Vesti

09.11.2021

12:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Problem zagađenja vaduha je iz godine u godinu sve izraženiji. Kao jedan od najznačajnijih zagađivača navode se i individualna ložišta.

Republika

Foto: Promo/Alfa-Plam

Alfa-Plam

 

S tim u vezi, ove godine u pojedinim opštinama realizovani su konkursi za zamenu ložišta kao direktna mera za smanjenje zagađenja vazduha. Prema najavama nadležnih institucija očekuje se da će u narednim godinama biti izdvojena i značajnija sredstva u ove svrhe. 

Kao kompanija koja se brine o zaštiti životne sredine  Alfa-Plam se aktivno uključila u promociju ovakvih programa. Poslednjih godina akcenat je na razvoju grejnih tela koji ispunjavaju Ecodesign standard. Standard Ecodesign je na snazi u EU a uskoro se očekuje uvođenje ovog standarda i kod nas. Grejna tela koja ispunjavaju Ecodesign standard ostvaruju visok stepen energetske efikasnosti i nizak stepen emisije štetnih gasova te su u tom smislu ekološki prihvatljiv vid grejanja.

U cilju pospešenja prodaje grejnih tela koja koriste pelet kao gorivo kompanija Alfa-Plam je obezbedila brojne pogodnosti za potencijalne korisnike kao što su besplatno pustanje u rad i 5 godina garancije na kotlove. Za one koji žele maksimalni komfor većina Alfa - Plam proizvoda iz pelet asortimana ima mogućnost ugradnje Wi -Fi uređaja za daljinsko upravljanje sistemom grejanja. 

Republika

Foto: Promo/Alfa-Plam

Alfa-Plam Grande 37 Lux

 

Najnoviji kotao na pelet Grande 37 Lux koji predstavlja najefikasniji izvor pouzdanog i sigurnog grejanja većih stambenih jedinica. Odlikuje se velikim spremnikom za pelet i inovativnim načinom poluautomatskog cišćenja. Kotao poseduje inovativni LCD-TFT upravljački panel u boji, opremljen multi-touch ekranom i sofisticiranim displejom u boji koji je osetljiv na dodir. Ekran ima mogućnost detaljanog i živopisnog grafičkog prikaza specifičnih hidrauličnih postrojenja, pokretnih motora i ventilatora.

U skladu sa potrebama tržišta, od ove godine u ponudi Alfa-Plama je i kotao na pelet snage 15 kw. Model Commo Compact 15 je kotao kompaktnih dimenzija prilagođen potrebama manjih stambenih jedinica sa dobrom termičkom izolacijom što omogućava dostizanje visokog stepena energetske efikasnosti.

Republika

Foto: Promo/Alfa-Plam

Alfa-Plam Commo compact 15

 

Kada je u pitanju program na čvrsto gorivo, takođe se prednost daje modelima koji ispunjavaju standard Ecodesign. Novi proizvodi Alfa-Plama iz ovog segmenta su štednjak Alfa 85 G, koji poseduje kompletno livenu grejnu ploču, i peć na čvrsto gorivo Gala, koja se ističe vrhunskim dizajnom i prostranim ložištem. 

Republika

Foto: Promo/Alfa-Plam

Alfa-Plam Alfa 85G

 

Novina u asortimanu Alfa-Plama jesu i gasni kotlovi sa visokom stepenom automatizacije. Veliki izbor kotlova na gas u rasponu snage od 19 do 35 kw mogu biti idealno rešenje za grejanje Vašeg doma jer Vam u ovom slučaju nije neophodan prostor za skladišenje goriva kao ni dimnjak. Velika početna ulaganja usled visokih troškova priključka na gasovodnu mrežu i postavke sistema za etažno grejanje dugoročno su opravdana komforom koji će Vam ovakav vid grejanja omogućiti.  

Republika

Foto: Promo/Alfa-Plam

Alfa-Plam gasni kotlovi

 

Ukoliko ste u dilemi oko izbora grejnog tela za Vaš dom pozivamo Vas da posetite sajt kompanije Alfa-Plam i pogledate kompletnu ponudu. Prilikom izbora načina grejanja za Vaše domaćinstvo treba uzeti u obzir kvadraturu i izolaciju objekta, ekonomsku isplativost ali i potencijalni uticaj na životnu sredinu jer je zažtita životne sredine i unapređenje kvaliteta života zajednički cilj i odgovornost svih nas.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading