DOKAZ CRNO NA BELO! Crta pre izbora pozvala studente da PROMENE PREBIVALIŠTE - a sad se bune! (FOTO)

Autor: Sanja Bojanović

Vesti

23.12.2023

16:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

CRTA pozvala studente da promene prebivalište i utiču na izborni ishod.

DOKAZ CRNO NA BELO! Crta pre izbora pozvala studente da PROMENE PREBIVALIŠTE - a sad se bune! (FOTO)

Foto: Tamjug/Vladimir Pori

CRTA (Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost) na svom sajtu je 5. novembra pozvala studente da promene prebivalište kako bi mogli da glasaju na izborima održanim 17. decembra.

- Studiram/radim van mesta u kojem imam prijavljeno prebivalište. Da li i kako mogu da na izborima glasam u mestu u kojem studiram? - glasilo je pitanje na koje je CRTA dala odgovor:

- Možete! Potrebno je da opštinskoj, odnosno gradskoj upravi u mestu studiranja, najkasnije pet dana pre dana zaključenja biračkog spiska, odnosno 20 dana pre dana izbora, podnesete zahtev da se u birački spisak upiše podatak da ćete na predstojećim izborima glasati u tom mestu. Za predstojeće parlamentarne izbore ovaj zahtev se može podneti najkasnije 25. novembra - navodi se u odgovoru.

Zanimljivo je da je na jučerašnjoj konferenciji za štampu CRTA pompezno saopštila da je na izborima u nedelju „došlo do organizovanih migracija birača u obimu koji je presudno uticao na ishod veoma tesnih izbora za Skupštinu Beograda“, iako su upravo oni pozvali studente da promene prebivalište i dali im instrukcije kako to da učine!

Foto: printscreen

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je potom na vanrednoj konferenciji za medije da opozicija, CRTA i druge nevladine organizacije pokušavaju direktno da destabilizuju zemlju i uruše ustavni poredak Republike Srbije, što se, kako je rekla, ne dešava ni u jednoj normalnoj demokratskoj zemlji.

- Želela sam da se obratim danas popodne povodom ove velike i važne, bombastično najavljene preskonferencije nevladine organizacije CRTA, koja je učestvovala na poslednjim izborima i kao posmatrači, koju sam s nestrpljenjem i dugo očekivala da čujem kakve su to nepravilnosti oni zabeležili, posebno iz razloga što te nepravilnosti oni nisu konstatovali kroz zapisnike, a takođe ništa nisu predali ni RIK-u, ni GIK-u, ni tužilaštvu, pa da čujem šta je to što oni imaju da kažu u javnosti, a što nisu imali da kažu institucijama - rekla je Brnabić.

Takođe, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, saopštilo je da su sve promene vršene u Jedinstvenom biračkom spisku zasnovane na zakonitim i pravno relevantnim činjenicama.

- Sa stanovišta Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, sve promene koje su vršene u Jedinstvenom biračkom spisku zasnovane su na zakonitim i pravno relevantnim činjenicama - ističe se u saopštenju, povodom konferencije za novinare koju je održala CRTA.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
Jovan

23.12.2023 17:06

Jedina crta koja je uradila nešto pametno na izborima je ona koja se našla na Miketićevom snimku.

Jana

23.12.2023 17:10

Koliko su kontradiktorni i sami ne znaju. Na čemu su oni našli da prave problem i osporavaju izbore.

Marko

23.12.2023 17:27

Čime sve nece da se sluze kakvim nebulozama i optuzbama. Sramni potez CRTE

Ksenija

23.12.2023 17:29

Crta je studente nagovorila da promene mesto prebivališta kako bi dobila više glsova na izborima a sada se nešto buni.Čista besmislica.