HITNA EVAKUACIJA! Škole na Novom Beogradu opet dobile dojave o bombi!

Autor:

Vesti

07.12.2023

10:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U nekoliko škola na Novom Beogradu jutros su stigle dojave o bombama, a policija vrši kontradiverzionu proveru.

HITNA EVAKUACIJA! Škole na Novom Beogradu opet dobile dojave o bombi!

Foto: shutterstock, Wikipedia/Andrija12345678

Dojave su stigle oko 8.53 jutros, a škole su evakuisane kako bi policija izvršila proveru.

Podsećamo, više škola na Novom Beogradu i juče je dobilo dojavu o postavljenoj bombi

Dojave o postavljenoj bombi izazvale su uzbunu.

Među školama koje su primile preteće mejlove nalazi se i Osnovna škola "Lazar Kostić", gde su đaci odmah evakuisani, a prostorije škole detaljno pregledane.

Talas dojava

Najviše dojava do sada u Beogradu dobila je OŠ "20. oktobar" na Novom Beogradu, koja inače važi za najveću školu u Srbiji. 

Slučaj OŠ "20. oktobar" izdvaja se po učestalosti ovih pretnji, jer su one ovde prisutne svaki dan, nekada i više puta dnevno. Đaci su izgubili dosta od nastave, jer svaki put moraju da budu evakuisani, razmišljalo se i o prelasku na onlajn nastavu, a policija ovde već nedeljama dežura i u samoj školskoj zgradi i oko nje od 0 do 24. Svakodnevne dojave ovde traju već skoro mesec dana.

Đaci slali dojave

Inspektori Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijske uprave Novi Pazar, Odeljenja kriminalističke policije (OKP), identifikovali su dva maloletnika od 12 i 13 godina, za koje se sumnja da su slale lažne dojave o bombama.

Oni su koristeći lažne imejl adrese slali dojave o postavljenim bombama na adrese osnovnih škola. Inspektori kriminalističke policije uspeli su danas da uđu u trag i lociraju osobe koje su osumnjičene za pomenute dojave - potvrđeno je agenciji RINA u PU Novi Pazar.

Obzirom da se radi o maloletnicima, protiv roditelja oba maloletnika podnete su prekršajne prijave zbog propuštanja nadzora nad maloletnim licem.

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading