IZRAEL LIKVIDIRAO JOŠ JEDNOG KOMANDANTA HAMASA U GAZI: Predvodio je stravične masakre na kibuce: "Upravo smo ga eliminisali!" (VIDEO)

Autor:

Vesti

15.10.2023

22:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Snimci koje je objavila izraelska vojska pokazuju kako projektil uništava zgradu u kojoj se navodno nalazio Al Kedra.

IZRAEL LIKVIDIRAO JOŠ JEDNOG KOMANDANTA HAMASA U GAZI: Predvodio je stravične masakre na kibuce: "Upravo smo ga eliminisali!" (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Komandant Hamasa koji je organizovao jedan od prošlonedeljnih gnusnih smrtonosnih napada na izraelski kibuc ubijen je u ciljanom vazdušnom napadu u Gazi, saopštila je u nedelju izraelska vojska.

Izraelske odbrambene snage su tvrdile da su „neutralisale“ Bilala Al Kedra, komandanta južnih snaga Kan Junis Nukhba, u pojasu Gaze kasno u subotu.

Vojska je saopštila da Al Kedra stoji iza masakra desetina nevinih Izraelaca kada su teroristi Hamasa upali u zajednicu Kibuc Nirim 7. oktobra u sklopu svog tajnog napada na Izrael.

Nije odmah bilo jasno koliko je muškaraca, žena i dece pobijeno u napadu na njihovu poljoprivrednu zajednicu. Slikar koji je živeo u opustošenoj zajednici rekao je za CNN: „Upravo su sve poklali. Ubijali su decu, bebe, bake“.

 

Snimci koje je objavila izraelska vojska pokazuju kako projektil uništava zgradu u kojoj se navodno nalazio Al Kedra.

„Teroristički operativci Hamasa i Islamskog džihada takođe su neutralisani“, navodi se u saopštenju vojske.

Ovi udari su uticali na sposobnosti terorističke organizacije Hamas gađajući njene operativne komandne centre, vojne komplekse, desetine lansera, lansirne tačke protivtenkovskih raketa i osmatračnice.

Smrt teroriste dolazi dan nakon što su dva druga Hamasova komandanta, uključujući i komandanta paraglajdera ubica koji su ubijali izraelske civile iz vazduha, ubijena u sličnim napadima koje je Izrael vodio.

Ali Kadi, koji je identifikovan kao „komandir čete komandosa Hamas Nukhba“, ubijen je u odvojenom napadu.

„Ali Kadi je predvodio nehumani, varvarski masakr civila u Izraelu 7. oktobra“, objavila je IDF u subotu.

Upravo smo ga eliminisali. Sve Hamasove teroriste dočekaće ista sudbina“, dodali su.

Niz udara dolazi kada su se izraelske snage pozicionirale duž granice Gaze i vežbale za, kako je Izrael rekao, vazdušnu, kopnenu i pomorsku kampanju za „uništenje“ militantne grupe.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading