BIVŠI ŠEF MI6: Bler pomogao Putinu da dođe na vlast! PESKOV: Nije vredno komentara

Autor: Tanjug

Svet

02.10.2018

19:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši šef tajne obaveštajne službe MI6 Ričard Dirlav govorio je o učešću te službe u organizovanju susreta Tonija Blera i Vladimira Putina. On je izjavio da žali što je tokom njegovog mandata agencija organizovala prisustvo tadašnjeg britanskog premijera društvenom dodađaju sa tadašnjim vršiocem dužnosti predsednika Rusije Putinom koji je bio u predsedničkoj kampanji, čime mu je pomogao da dođe na vlast.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Toni Bler

Britanski "Tajms" objavio je intervju sa Dirlavom koji je u periodu od 1999. do 2004. godine bio šef MI6. 

U tom intervjuu on je naveo da žali zato što je pomogao u organizaciji posete Tonija Blera Sankt Peterburgu, gde je zajedno sa Putinom prisustvovao premijeri pozorišne predstave, a samo nekoliko nedelja pre predsedničkih izbora u Rusiji. 

Prema rečima bivšeg šefa MI6, Blerova poseta pomogla je Putinu da dođe na vlast i da poboljša odnose između Rusije i Britanije. 

Upitan da to komentariše, portparol Kremlja Dmitrij Peskov kazao je da smatra da ti navodi uopšte nisu vredni komentara, prenosi Tass. 

- Iskreno govoreći, nikad nismo znali da MI6 izdaje dozvole premijeru da poseti društveni događaj. To su za nas novosti. U svakom slučaju, smatram da nije vredno nikakvog komentara - kazao je Peskov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading