MUŠKARAC (31) SA MAČETOM UŠAO NA UNIVERZITET U NEMAČKOJ: Pretio radnici i policiji, oni ga eliminisali!

Autor:

Svet

23.04.2024

23:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je u biblioteci emilinisala napadača.

MUŠKARAC (31) SA MAČETOM UŠAO NA UNIVERZITET U NEMAČKOJ: Pretio radnici i policiji, oni ga eliminisali!

Foto: Shutterstock

Muškarac (31) u popodnevnim časovima upao je naoružan u univerzittesku biblioteku ekonomskog fakulteta u Manhajmu, prenose mediji, prenosi Telegraf.

Policija je u biblioteci emilinisala napadača.

U saopštenju policije se navodi da je njemu ulazak u biblioteku ranije zabranjen jer se više puta ponašao neprimereno.

U trenutku kada je policija ušla u zgradu, on je u ruci držao mačetu.

On je prethodno napao zaposlenu, a kada je policija ušla on je počeo da im preti. Nakon toga, policija je pucala u njega.

Muškarac, čiji identitet nije saopšten, odveden je sa prostrelnim ranama u bolnicu, ali je ubrzo proglašen mrtvim.

Motiv napada još uvek nije poznat. U pitanju je nemački državljanin koji je od ranije poznat policiji.

Da podsetimo, u februaru se desio napad mačetom u ranim jutarnjim časovima, u Karađorđevoj ulici u centru Beograda, došlo je do neobičnog incidenta koji je izazvao pažnju prolaznika i lokalne policije. Naime, slučajni prolaznik, policajac Đorđe Veljović, primetio je muškarca kako izvlači dve mačete dužine sečiva od oko 40 cm iz gepeka automobila marke Opel Korsa.

Nezvanične informacije ukazuju da je Goran B. (21) planirao da se obračuna sa drugim mladićem sa kojim je bio u konfliktu. Prema rečima inspektora koji je reagovao na situaciju, Goran je izvadio mačete iz gepeka verujući da će biti napadnut od strane više lica. Međutim, Pavle P. (20), sa kojim je Goran imao konflikt, ispričao je da je odustao od sukoba kada je video da je Goran izvadio mačete iz auta i krenuo ka njemu.

Policija je promptno reagovala na prijavu i pristupila situaciji sa oprezom. Goranu B. je naređeno da spusti mačete na zemlju i legne sa rukama na leđima. Nakon utvrđivanja identiteta, protiv Gorana B. je podneta prekršajna prijava iz Zakona o oružju i municiji, a mačete su mu oduzete.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading