SNAŽNA EKSPLOZIJA KOD BAGDADA! Pogođena vojna baza!

Autor:

Svet

20.04.2024

06:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema tim izvorima, napad je bio usmeren na štab PMF-a u vojnoj bazi Kalso u blizini grada Iskandarije, oko 50 kilometara južno od Bagdada.

SNAŽNA EKSPLOZIJA KOD BAGDADA! Pogođena vojna baza!

Foto: shutterstock

Snažna eksplozija potresla je vojnu bazu južno od glavnog grada Iraka, Bagdada, koju koriste iračke Narodne mobilizacione snage (PMF), pri čemu je pričinjena materijalna šteta, rekli su za Rojters bezbednosni izvori.

Dva bezbednosna izvora rekla su da je eksplozija posledica vazdušnog napada za koji se ne zna ko ga je izveo, dok su izvori iz Narodnih mobilizacionoih snaga naveli da u eksploziji nije bilo povređenih.

Prema tim izvorima, napad je bio usmeren na štab PMF-a u vojnoj bazi Kalso u blizini grada Iskandarije, oko 50 kilometara južno od Bagdada.

PMF je prvobitno bio grupa naoružanih frakcija, od kojih su mnoge bliske Iranu, a kasnije su ga iračke vlasti priznale kao deo zvaničnih snaga bezbednosti.

Frakcije unutar PMF-a učestvovale su u višemesečnom raketiranju i napadima dronovima na američke snage u Iraku nakon početka sukoba Izraela i Hamasa u Pojasu Gaze, ali su obustavile te napade u februaru.

Irak nedavno otvorio svoj vazdušni prostor

Irak je saopštio da je ponovo otvorio svoj vazdušni prostor za sve letove pre samo 6 dana, nakon što su ga privremeno zatvorili tokom noći usred napada na Izrael.

Iračka uprava za civilno vazduhoplovstvo je potvrdila da je ovakva odluka usledila nakon uspešnog ''ublažavanja svih rizika'' koji su ranije uticali na bezbednost i bezbednost civilnog vazduhoplovstva u Iraku.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading