IRAK OTVORIO SVOJ VAZDUŠNI PROSTOR: ''Ublaženi su rizici po bezbednost!''

Autor:

Svet

14.04.2024

10:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sinoć je Irak privremeno zatvorio vazdušni prostor.

IRAK OTVORIO SVOJ VAZDUŠNI PROSTOR: ''Ublaženi su rizici po bezbednost!''

Foto: twiter/printscreen

Irak je saopštio da je ponovo otvorio svoj vazdušni prostor za sve letove  nakon što su ga privremeno zatvorili tokom noći usred napada na Izrael.

Iračka uprava za civilno vazduhoplovstvo je potvrdila da je ovakva odluka usledila nakon uspešnog ''ublažavanja svih rizika'' koji su ranije uticali na bezbednost i bezbednost civilnog vazduhoplovstva u Iraku.

Podsetimo, Iran je sinoć izvršio napad na Izrael, a Teheran je u svom saopštenju rekao da su sinoćni udari, odgovor na izraelski napad ranije ovog meseca na kompleks njegove ambasade u glavnom gradu Sirije Damasku.

- Islamska Republika Iran neće oklevati da iskoristi svoje inherentno pravo na samoodbranu kada je to potrebno - rekao je iranski ambasador i stalni predstavnik pri UN Amir Said Iravani u saopštenju i dodaje:

- Ukoliko izraelski režim ponovo izvrši bilo kakvu vojnu agresiju, odgovor Irana će sigurno i odlučnije biti jači i odlučniji.

Pozivajući se na samoodbranu od ponovljenih izraelskih vojnih agresija, Iravani je rekao da su udari bili konkretno odmazda na izraelski napad 1. aprila na, kako Iran kaže, diplomatske objekte u Damasku.

Iran tvrdi da je izraelski napad prekršio međunarodno pravo i doveo do smrti sedam iranskih vojnih savetnika, uključujući ključne komandante Korpusa iranske revolucionarne garde.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading