SPAŠENA DEVOJČICA KOJA JE OTETA PRE 10 GODINA: Ima troje dece i u petom je mesecu trudnoće! (FOTO)

Autor:

Svet

18.04.2024

17:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nigerijska vojska nije pružila detalje o konkretnim okolnostima spasavanja Lidije Sajmon osim informacije da je oslobođena u Ngošeu.

SPAŠENA DEVOJČICA KOJA JE OTETA PRE 10 GODINA: Ima troje dece i u petom je mesecu trudnoće! (FOTO)

Foto: Legnan Koula / EPA

Nigerijska vojska je danas saopštila da je uspešno spasila devojčicu Lidiju Sajmon, koja je oteta pre 10 godina iz škole u nigerijskom selu Čibok zajedno sa stotinama drugih devojčica. Ova hrabra devojka, koja je trenutno u petom mesecu trudnoće, spašena je zajedno sa svoje troje dece u oblasti Gvoza u državi Borno, gde se već 15 godina vlasti suprotstavljaju islamskim ekstremistima.

Nakon što je bila među 276 devojčica otetih iz škole u Čiboku u aprilu 2014. godine, Lidija Sajmon je morala da prođe kroz teške trenutke i nepredvidive situacije tokom svoje desetogodišnje otmice. Ipak, njena hrabrost i izdržljivost su je održale tokom ovog teškog perioda, a sada, nakon višegodišnjeg čekanja, uspela je da se vrati slobodi zajedno sa svojom decom.

Neizvesna sudbina ostalih devojčica

Iako je ova vest o spasavanju Lidije Sajmon donela radost njenim najbližima i celoj zajednici, ne smemo zaboraviti da oko 82 devojčice i dalje ostaju zatočene. Njihova sudbina ostaje neizvesna, dok njihove porodice i vlasti nastavljaju da se bore za njihovo oslobađanje.

Spasavanje u Ngošeu

Nigerijska vojska nije pružila detalje o konkretnim okolnostima spasavanja Lidije Sajmon osim informacije da je oslobođena u Ngošeu, udaljenom 130 kilometara severno od glavnog grada države Borno, Maidugurija. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading