PREDSEDNIK VUČIĆ SUTRA PRISUSTVUJE VOJNOJ VEŽBI "VIHOR"

Autor:

Vesti

18.04.2024

17:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vojna vežba će se održati na Privremenom poligonu „Pešter“.

PREDSEDNIK VUČIĆ SUTRA PRISUSTVUJE VOJNOJ VEŽBI "VIHOR"

Foto: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće sutra združenoj taktičkoj vežbi sa bojevim gađanjem Vojske Srbije „Vihor 2024“.

Kako je saopšteno iz Kancelarije za saradnju sa medijima predsednika Republike, taktička vojna vežba počeće u 12.00 časova na Privremenom poligonu „Pešter“.

Da podsetimo, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Vlade Komonvelta Dominika Ruzveltom Skeritom.

Sa premijerom Komonvelta Dominika Ruzveltom Skeritom sam razgovarao o razvoju bilateralnih odnosa u svim oblastima od obostranog interesa, ekonomskoj saradnji, kao i geopolitičkim i regionalnim pitanjima.

Zahvalio sam im na poštovanju teritorijalnog integriteta Republike Srbije, kao i principa međunarodnog prava, s nadom da će biti uz nas u svim pitanjima od državnog i nacionalnog interesa za Srbiju.

Pozvao sam Komonvelt Dominika da učestvuje na Međunarodnoj svetskoj izložbi EXPO 2027 i zahvalio toj zemlji na podršci kandidaturi Srbije za domaćina te prestižne manifestacije.

Nastavićemo da razvijamo sveukupnu saradnju u svim oblastima od obostranog interesa, kako sa Komonveltom Dominika, tako i u okviru regionalnih organizacija Zapadne hemisfere u kojima Srbija ima status posmatrača - napisao je predsednik na zvaničnom Instagram nalogu.

I predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa predsednikom Vlade Komonvelta Dominike Ruzveltom Skeritom, sa kojim je razgovarala o daljem unapređenju saradnje i bilateralnih odnosa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (21)

Loading
Dejan

18.04.2024 17:35

Vojska Srbije je oduvek bila okrenuta ka interesima građana Srbije.

Dušan

18.04.2024 17:37

Prisustvo Vučića na vojnoj vežbi može biti važan signal o nacionalnoj bezbednosti i vojnoj moći zemlje

Nikola

18.04.2024 17:37

Važno je osigurati da vojne vežbe budu deo rutinskog planiranja i održavanja spremnosti, a ne političkog gesta.

Saša

18.04.2024 17:39

Vučićevo prisustvo na ovakvoj vojnoj vežbi može biti signal o važnosti nacionalne odbrane.