ČUVAJTE SE "NINDŽA KORNJAČA" TENKA: Rusko oklopno vozilo uslikano na frontu, pa postalo predmet sprdnje na društvenim mrežama (VIDEO)

Autor:

Svet

10.04.2024

13:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj tenk snimljen je kako se kreće poljem oko donjeckog grada Krasnohorivka

ČUVAJTE SE "NINDŽA KORNJAČA" TENKA: Rusko oklopno vozilo uslikano na frontu, pa postalo predmet sprdnje na društvenim mrežama (VIDEO)

Foto: x/sharky

Rusija se uporedo sa kretanjem na frontu i potrebama "specijalne vojne operacije" prilagođava situaciji.

Shodno tome, njena oružja i vozila moraju da su u skladu sa onim što se dešava u ratu. 

Na društvenim mrežama osvanuo je snimak jednog ruskog oklopnog vozila koji je brzinom svetlosti prozvan "nindža kornjača tenk".

Rusija je počela da postavlja fiksnu metalnu konstrukciju nalik školjci oko svojih tenkova koji se kreću duž linija fronta u Ukrajini, sugerišu video snimci koji kruže internetom.

Ovaj tenk kreće se poljem oko donjeckog grada Krasnohorivka u poslednjih nekoliko dana.

Krasnohorivka je dugo bila na prvoj liniji fronta u istočnoj Ukrajini, zapadno od glavnog grada grada Donjecka, koji je pod kontrolom Rusije.

Rusija je pretrpela velike gubitke tenkova otkako je napala Ukrajinu. Procene britanskog istraživačkog centra, Međunarodnog instituta za strateške studije, ranije ove godine sugerisale su da su gubici ruskih tenkova iznosili oko 3.000 od februara 2022. godine.

Fotografije nove naprave izazvale su zbunjene reakcije na društvenim mrežama, gde su ljudi odgovorili objavljivanjem slika srednjovekovne opsadne mašine i vizira na kacigi Dart Vejdera koji se skida, piše klix.ba.

Dodatna utvrđenja su pežorativno nazvana "kavez za rešavanje problema", dizajniran da priguši udare dobro ciljanih napada municijom na vredna sredstva poput tenkova.

Ranije ove godine, ruski državni mediji izveštavali su da je Moskva počela koristiti "FPV sisteme za suzbijanje dronova" na svojim tenkovima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading