BRUTALNA OSVETA ILI UOBIČAJENO JUTRO U UKRAJINI? Rusi sa svih strana NAPALI KIJEV, sirene odjekuju gradom (VIDEO)

Autor:

Svet

24.03.2024

08:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz Operativne komande poljske vojske je saopšteno da su dignuti borbeni avioni ove članice NATO, kao i drugih zemalja Alijanse

BRUTALNA OSVETA ILI UOBIČAJENO JUTRO U UKRAJINI? Rusi sa svih strana NAPALI KIJEV, sirene odjekuju gradom (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Photo/Vadim Ghirda

Višestruke eksplozije od jutros odjekuju Kijevom, a u celoj Ukrajini je proglašena vazdušna opasnost zbog talasa vazdušnih udara koje je pokrenula Rusija.

Nije jasno da li je Rusija pojačala od jutros udare usled sumnji da iza terorističkog napada u Moskvi od petka stoji Ukrajina, ili je ovo bio deo "uobičajenog ratnog plana".

BBC prenosi da je Poljska aktivirala svoje vazduhoplovne snage kako bi osigurala bezbednost svog vazdušnog prostora nakon što su u ruskim napadima ciljane mete u ukrajinskoj pograničnoj Lavovskoj oblasti.

 

 

Iz Operativne komande poljske vojske je saopšteno da su dignuti borbeni avioni ove članice NATO, kao i drugih zemalja Alijanse.

"Poljske i savezničke letelice su aktivirane. Sve neophodne procedure za osiguravanje bezbednosti poljskog vazdušnog prostora su preduzete i Oružane snage Poljske (RSZ) kontinuirano nadgledaju situaciju", navedeno je u saopštenju.

BBC navodi da su stanovnici Kijeva potražili zaštitu od napada u stanicama metroa.

Serhij Popko, šef kijevske vojne administracije, naveo je da je oko desetak ruskih raketa uništeno nad glavnim gradom Ukrajine i u njegovoj blizini.

"Nema izveštaja o žrtvama ili većoj materijalnoj šteti koja je rezultirala iz ovoh napada", napisao je Popko u objavi na toj društvenoj mreži.

 

 

Vitalij Kličko, gradonačelnik Kijeva, naveo je na Telegramu da je jedna od raketa pala u šumu blizu prestonice, prenosi Pink.rs.

Vatrogasci i spasilačke ekipe su upućeni na to mesto.

AndriJ Sadovji, gradonačelnik Lavova, u postu na Telegramu je saopštio da sam grad nije pogođen.

On je dodao da je oko 20 ruskih raketa i sedam dronova ispaljeno ka pograničnoj Lavovskoj oblasti i da je gađana "infrastruktura od kritične važnosti".

U celoj Ukrajini je rano jutros oglašena vazdušna opasnost zbog krstarećih raketa koje su lansirali ruski strateški bombarderi.

BBC navodi da iz Moskve za sada nema komentara o jutrošnjim napadima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading