PANIKA U UKRAJINI: Otkriveno šta se dešava sa oružjem i ZAŠTO ga ima SVE MANJE!

Autor:

Svet

25.02.2024

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinski ministar odbrane je rekao i da je Ukrajina već pripremila moćan plan za 2024. godinu, koji će dati rezultat

PANIKA U UKRAJINI: Otkriveno šta se dešava sa oružjem i ZAŠTO ga ima SVE MANJE!

Foto: Tanjug/AP

Oko 50 odsto zapadnog naoružanja Ukrajini ne stiže na vreme, rekao je danas ministar odbrane te zemlje Rustem Umerov i upozorio da to utiče na situaciju na frontu u ratu sa Rusijom.

"Pošto je situacija uvek dinamična i uvek se menja, 50 odsto naoružanja ne stiže na vreme, rekao je Umerov na konferenciji "Ukrajina. Godina 2024, dan nakon druge godišnjice početka rata".

Prema njegovim rečima, ovakva kašnjenja pomoći partnera "dovode do gubitka ljudstva i teritorija" posebno imajući u vidu rusku vazdušnu superiornost.

"Ovo je rat u kojem savezničke snage moraju da izvrše isporuke na vreme, poručio je Umerov, prenosi Unian.

Ukrajinski ministar odbrane je rekao i da je Ukrajina već pripremila moćan plan za 2024. godinu, koji će dati rezultat.

"Činimo sve moguće i nemoguće da napravimo proboj. Plan za 2024. već postoji. Ne govorimo o tome javno. On je moćan, jak, daje ne samo nadu, već će dati i rezultate u 2024. godini", rekao je Umerov na konferenciji "Ukrajina. Godina 2024, prenosi Interfaks Ukrajina.

Prema njegovim rečima, rat Rusije protiv Ukrajine je najveći rat od Drugog svetskog rata.

"Imamo liniju fronta dužine 3.200 kilometara, imamo intenzivna borbena dejstva na liniji fronta dužine 1.200 kilometara", naveo je Umerov.

Istakao je da je u toku rad na utvrđivanju položaja, da je on koordinisan i da postoji zajednička grupa ministarstava koja je zadužena za to.

"Do sada smo opremili više od nekoliko hiljada uporišta, da ne govorim koliko i čega, vatrenih položaja", rekao je Umerov.

Prema njegovim rečima, Rusija je od početka invazije u februaru 2022. godine na Ukrajinu ispalila više od 8.000 hiljada projektila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading