NAJJAČA OFANZIVA OD POČETKA GODINE: Ukrajinci prvo potopili ruski brod od 65 miliona dolara, a evo šta su sada napali

Autor:

Svet

06.03.2024

09:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski sistemi PVO oborili su jedan ukrajinski dron na nebu iznad Belgorodske oblasti, javio je guverner Vjačeslav Gladkov na svom Telegram kanalu

NAJJAČA OFANZIVA OD POČETKA GODINE: Ukrajinci prvo potopili ruski brod od 65 miliona dolara, a evo šta su sada napali

Foto: Printscreen/Twitter/nexta_tv

U Kurskoj oblasti, nakon napada ukrajinske bespilotne letelice, izbio je požar na skladištu goriva i maziva, saopštio je guverner Roman Starovoit.

"Rezervoar goriva gori, nema žrtava", napisao je on na svom Telegram kanalu.

Vanredna situacija se dogodila u regionu Železnogorsk, a guverner je dodao da su na lice mesta upućene hitne službe, prenosi agencija RIA Novosti.

Ruski sistemi PVO oborili su jedan ukrajinski dron na nebu iznad Belgorodske oblasti, javio je guverner Vjačeslav Gladkov na svom Telegram kanalu .

Prema preliminarnim podacima, nije bilo žrtava i razaranja, dodao je guverner, navodi ruska agencija.

U Harkovskoj oblasti, ruske snage su noćas sa sedam dronova napali selo Martove u Čugujevskom okrugu i pogodile zgradu obrazovne ustanove, objavio je načelnik Oblasne vojne uprave Harkov Oleg Sinegubov.

Vazduhoplovstvo Oružanih snaga Ukrajine saopštilo je da su njene jedinice PVO tokom noći uništile 38 od 42 jurišna drona Šahed sa kojima je napala Rusija, prenosi Ukrinform.

Ukrajina je definitivno ovih dana u fazi ofanzive. Pre 48 sati uništili su kod Krima ruski brod od 65 miliona dolara.

Ukrajinske pomorske bespilotne letelice pogodile su i "potopile" ruski patrolni brod Sergej Kotov kod obale okupiranog Krima, javila je u utorak Glavna uprava ukrajinske vojne obaveštajne službe (HUR) u saopštenju od 5. marta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading