ZAŠTO PATRIOT NE ZATVARA NAŠE NEBO? Zelenski zakukao, Ukrajina iznenada u OGROMNOM PROBLEMU

Autor:

Svet

28.03.2024

09:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinski predsednik ranije je rekao kako je situacija na ratištu bolja nego u poslednja tri meseca te da ruske snage više ne napreduju nakon što su u februaru zauzele istočni grad Avdejevku

ZAŠTO PATRIOT NE ZATVARA NAŠE NEBO? Zelenski zakukao, Ukrajina iznenada u OGROMNOM PROBLEMU

Foto: X/Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський/Printscreen

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski napisao je na Fejsbuku kako su jačanje ukrajinske PVO i ubrzanje isporuke F-16 Ukrajini vitalni zadaci zemlje.

“Za ovo nema i ne može biti nikakvog racionalnog objašnjenja – zašto sistemi Patriot, kojih ima dovoljno širom sveta, još ne zatvaraju nebo Harkova i drugih naših gradova i zajednica koje stradaju od ruskih terorista. Radimo svaki dan na tome da osiguramo više zaštite za živote našeg naroda, naše Ukrajine“, naveo je Zelenski.

Ukrajinska vojska pati od hroničnog nedostatka municije, u vreme dok njeni zapadni saveznici ne šalju dovoljno oružja, prema kritikama Kijeva, uključujući i SAD koji je najveći sponzor ukrajinske vojske, a čije pošiljke sada kasne.

“Ruski teror protiv grada postaje sve gnusniji. Rusija i dalje pokušava da otera više od milion ljudi u mrak, redovno lansirajući rakete i dronove Šahed. Sada koriste i vazdušne bombe. Gađali su običnu ulicu, kuće, školu i običnu civilnu infrastrukturu”, dodao je Zelenski.

Ukrajinski predsednik ranije je rekao kako je situacija na ratištu bolja nego u poslednja tri meseca te da ruske snage više ne napreduju nakon što su u februaru zauzele istočni grad Avdejevku, prenosi borba.me.

Zelenski je u intervjuu za francusku televiziju BFM naglasio da je Ukrajina poboljšala stratešku poziciju usprkos nedostatku oružja, ali je sugerisao da bi situacija ponovo mogla da se promeni ako ne dobije nove pošiljke.

“Situacija je mnogo bolja nego što je bila u prethodna tri meseca”, rekao je Zelenski.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading