RAKETAMA NA KIJEV: Rusi ponovo prodrmali prestonicu Ukrajine, čeka se Zelenski

Autor:

Svet

25.03.2024

10:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski, koji je tokom vikenda Vladimira Putina i državni vrh Rusije nazvao "ološima", nije se još oglasio ovim povodom

RAKETAMA NA KIJEV: Rusi ponovo prodrmali prestonicu Ukrajine, čeka se Zelenski

Foto: Tanjug/AP Photo/Vadim Ghirda

U ruskom raketnom napadu na Kijev povređena je jedna žena, izjavio je gradonačelnik Vitalij Kličko.

On je naveo da je u Pečerskom okrugu od fragmenata rakete uništena nestambena trospratna zgrada i da su hitne službe na licu mesta, prenosi Interfaks Ukranjina.

Gradska uprava je saopštila da su oštećeni objekti u Pečerskom okrugu. "Prema preliminarnim informacijama, u raketnom napadu na Kijev, ima oštećenih objekata u Pečerskom okrugu.

Oštećen je stambeni objekat. Operativne službe su na licu mesta", navedeno je u saopštenju, prenosi Ukrinform.

U Kijevu je odjeknulo nekoliko eksplozija, a gradska uprava je navela da u gradu deluje protivvazdušna odbrana.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski, koji je tokom vikenda Vladimira Putina i državni vrh Rusije nazvao "ološima", nije se još oglasio ovim povodom.

U ukrajinskoj luci Odesa prekinuto je snabdevanje električnom energijom nakon ruskog vazdušnog napada koji je oštetio visokonaponski energetski objekat, saopštio je danas najveći ukrajinski dobavljač energije DTEK.

"Situacija je i dalje teška. Da bi se smanjilo opterećenje mreže, danas u gradu neće funkcionisati elektroprevoz, a ograničena je i industrijska potrošnja", objavljeno je na Telegram kanalu DTEK-a, prenosi Ukrinform.

DTEK dodaje da čini sve da što pre uspostavi snabdevanje domaćinstava energijom i poziva stanovnike na ekonomičnu potrošnju električne energije.

Navodi se da je struja obnovljena do jutros u dva gradska okruga. Ruske snage noćas su napale Odesu sa nekoliko grupa jurišnih dronova iz Crnog mora, a na meti je bila energetska infrastruktura.

Ostaci drona izazvali su požar na elektroenergetskom objektu, koji je odmah ugašen, saopštile su gradske vlasti. U Nikolajevu je 11 osoba povređeno od posledica pada fragmenata oborenog ruskog drona tipa Šahed, objavila je regionalna uprava na Fejsbuku.

Kako je navedeno, delovi oborenog drona izazvali su požar na stambenoj zgradi i dva automobila, a oštećene su i privatne kuće u blizini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading