DEČAK-UBICA PRIZNAO ZLOČIN U ŠKOLI: Izašao pred policiju, pogledao ih u oči i iznenadio ponašanjem posle likvidacije druga

Autor:

Svet

04.04.2024

10:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dečak koji je ubio drugara priznao je na saslušanju zločin i svestan je krivičnog dela koje je počinio, potvrđeno je iz policije

DEČAK-UBICA PRIZNAO ZLOČIN U ŠKOLI: Izašao pred policiju, pogledao ih u oči i iznenadio ponašanjem posle likvidacije druga

Foto: Markku Ulander/Lehtikuva via AP

Dvanaestogodišnji dečak iz Vante kod Helsinkija ubio je pre nekoliko dana vršnjaka iz odeljenja u osnovnoj školi.

Dečak-ubica je pritom ranio još dve drugarice, da bi potom pobegao iz škole. Nešto kasnije on je uhvaćen i savladan, a policajci su ga momentalno odveli na saslušanje.

Mladi Finac koji je ubio drugara priznao je na saslušanju zločin i svestan je krivičnog dela koje je počinio, potvrđeno je iz policije.

Osumnjičeni dečak, koji je u nadležnosti socijalnih radnika jer po zakonu ne može krivično da odgovara, ponašao se "pristojno" tokom saslušanja, a utvrđeno je i da je pretio đacima jedne osnovne škole u Helsinkiju dok je bežao nakon prve pucnjave.

Policija je prethodno saopštila da je motiv za napad bilo vršnjačko nasilje koje je dečak trpeo. U školu gde je pucao prebačen je pre manje od tri meseca.

"Tokom saslušanja dečak je bio saradljiv do određene granice", rekao je Marko Sarka, inspektor koji vodi istragu.

Inspektor navodi da je dečak razumeo za šta se tereti.

"Mora da je razumeo koje su posledice za ovo delo i šta može da se dogodi ako ovo uradi", naveo je Sarka.

Podsetimo, osumnjičeni je učenik 6. razreda škole u Viertoli. U utorak ujutru je ušetao u školu i upucao troje đaka. Dečak (12) ostao je na mestu mrtav, dok su dve devojčice sa teškim telesnim povredama prebačene u bolnicu, prenosi telegraf.rs.

Prema nezvaničnim saznanjima, dečak je oružje uzeo od bliskog rođaka. U pitanju je revolver. U ovom trenutku još nije jasno koliko je hitaca dečak tačno ispalio, kao ni da li je žrtve odabrao ili je nasumično pucao.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading