OVO JE VOĐA MASAKRA U MOSKVI! Priznao kako je angažovan da počini pokolj, a otkrio je i KAKO JE DOBIO ORUŽJE (VIDEO)

Autor:

Svet

23.03.2024

12:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Privedeni na snimku kaže da je stigao iz Turske 4. marta a onda je propevao oko prijema oružja

OVO JE VOĐA MASAKRA U MOSKVI! Priznao kako je angažovan da počini pokolj, a otkrio je i KAKO JE DOBIO ORUŽJE (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Glavna i odgovorna urednica medijske grupe RT, Margarita Simonjan, objavila je na svom Telegram kanalu snimak saslušanja jednog od osumnjičenih za sinoćnji teroristički napad u Moskvi u kojem je, prema dosadašnjim podacima, ubijeno 115 ljudi.

Privedeni na snimku kaže da je stigao iz Turske 4. marta. "Tamo (u Turskoj)... završeni su dokumenti, ovde sam prešao granicu", rekao je osumnjičeni, prenosi RIA Novosti.

On je takođe naveo da je nepoznati kontakt pre mesec dana stupio sa njim u vezu putem Telegrama i da mu je dato oružje, navodeći da je dobio zadatak da pobije sve ljude u sali i da mu je za to ponuđeno oko milion rubalja.

Na objavljenom snimku osumnjičeni je rekao svoje ime koje zvuči kao Faridun Šamsudin, kao i datum rođenja - 17. septembar 1998. godine, navodi RIA Novosti.

 

 

Broj žrtava nakon terorističkog napada u koncertnoj dvorani "Krokus siti hol" značajno će se povećati, izjavio je gubernator Moskovske oblasti Andrej Vorobjov.

"Kada je reč o mrtvima, moram odmah da kažem da će broj žrtava značajno porasti", rekao je Vorobjov, prenosi RIA Novosti. On je naveo da su u toku radovi na raščišćavanju ruševina i da će se to raditi 24 sata dnevno.

 

 

"Danas u 6:30 spasioci su ušli u salu u kojoj su se desili najstrašniji događaji (...). Vidimo da je situacija izuzetno teška. Inženjerski radovi će se izvoditi 24 sata dnevno, njihov cilj je uklanjanje urušenog krova, svim sredstvima", rekao je on, navodi Interfaks.

Ruski mediji javljaju da je Ministarstvo za vanredne situacije Rusije danas objavilo snimak sale koja je potpuno uništena u požaru.

Na snimku se vide metalne konstrukcije na mestu zidova sale, srušen krov i uništene bočne stepenice, navodi list Izvestija.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading