POZNATO STANJE POVREĐENE DECE U MOSKVI! Ima i mrtvih

Autor:

Svet

22.03.2024

23:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema dosadašnjim informacijama, stradalo je 40 osoba

POZNATO STANJE POVREĐENE DECE U MOSKVI! Ima i mrtvih

Foto: YouTube/Guardian News/Printscreen, Profimedia

Među žrtvama terorističkog napada na koncertnu dvoranu Krokus siti hol u oblasti Krasnogorsk u predgrađu Moskve ima i dece, a sva su u srednje teškom stanju, izjavila je komesarka za prava deteta u Kancelariji predsednika Rusije Marija Lvova-Belova.

- Ima povređene dece, još ih nema mnogo, ali informacije se stalno ažuriraju. Ima dečaka sa ranom od vatrenog oružja. Ali sve je i dalje umerene težine - rekla je ona za TV kanal Rusija 24, prenosi Interfaks.

Prema rečima Lvove-Belove, dete sa prostrelnom ranom i dete koje je udareno kundakom mitraljeza već su poslati u bolnice, a njihovo stanje je stabilno.

Ona je rekla i da je Kancelarija ombudsmana u kontaktu sa ruskim Ministarstvom zdravlja, sa poverenicima za prava deteta Moskve i Moskovske oblasti.

Večeras su nepoznati napadači upali u zgradu pre početka koncerta u Krokus siti holu u Krasnogorsku, u Moskovskoj oblasti i otvorili vatru.

U napadu je poginulo 40, a ranjeno najmanje 100 ljudi.

Istražni komitet Rusije pokrenuo je krivični postupak za teroristički napad.

ISIS preuzeo odgovornost

Islamska država preuzela je odgovornost za teroristički napad u Moskvi večeras, saopštili su na svom Telegram kanalu.

- Borci Islamske države su napali veliki skup u predgrađu ruskog glavnog grada Moskve -  navela je teroristička organizacija na Telegramu.

Kako prenose svetski mediji, ISIS tvrdi da su napadači koji su izveli napad u koncertnoj dvorani u Moskvi uspeli da pobegnu.

bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading