AMERIKANCI ZNALI! Upozorenje od pre 15 dana bilo je u vezi sa današnjim napadom u Moskvi!

Autor:

Svet

22.03.2024

22:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Preko 40 osoba je poginulo.

AMERIKANCI ZNALI! Upozorenje od pre 15 dana bilo je u vezi sa današnjim napadom u Moskvi!

Foto: Printscreen X @visegrad24

Upozorenje Sjedinjenih Američkih Država od 7. marta da bi “ekstremisti” mogli da izvedu napad u Moskvi u vezi je sa današnjim terorističkim napadom u tržnom centru u ruskoj prestonici, piše Njujork tajms, pozivajući se na neimenovane izvore.

Upozorenje nije povezano sa mogućom ukrajinskom sabotažom, navode neimenovani američki zvaničnici i ističu da Stejt department ne bi upotrebio reč “ekstremisti” kako bi upozorio na moguće akcije Kijeva.

List piše i da su američki zvaničnici zabrinuti da bi predsednik Rusije Vladimir Putin mogao da pokuša da, kako se navodi, lažno okrivi Ukrajinu za današnji napad.

Ambasada SAD u Rusiji upozorila je američke građane početkom marta da izbegavaju velika okupljanja u Moskvi zbog izveštaja prema kojima ekstremisti imaju neposredne planove za napad.

- Ambasada prati izveštaje koji navode da ekstremisti imaju neposredne planove za ciljanje velikih skupova u Moskvi, uključujući koncerte, a građanima SAD se savetuje da izbegavaju velika okupljanja u narednih 48 sati - navodi se u saopštenju koje je ambasada SAD objavila 7. marta.

Vučić o upozorenju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući na TV Prva osvrnuo se na stravičan teroristički napad u Moskvi, komentarišući reči Dmitrija Medvedeva izrečene tim povodom.

Komentarišući reči Dmitrija Medvedeva "smrt za smrt", Vučić je istakao da je 7. marta američka ambasada u Rusiji pozvala građane da ne idu u šoping molove i koncertne dvorane.

To su uradili zatim i Britanci i još neko. To znači da su njihove specijalne službe presrele određene razgovore i došle do informacije i znale da će to da se dogodi - rekao je Vučić.

Naglasio je da je to što se desilo u Moskvi tragičan događaj koji ima svoje nesagledive posledice.

"Neko će reći da su to uradili radikalni islamisti, neko će reći Kijev, Kijev će reći da je to Moskva uradila da bi mogla da preokrene to u medijskom smislu", naveo je Vučić.

Kaže da nema nikakve sumnje da će biti dalje eskalacije sukoba u Ukrajini i daljeg približavanja svetskom sukobu o kome je već govorio više puta.

Dodao je da smo svakoga dana sve bliže velikom svetskom sukobu, najvećeim u istoriji, koji će odneti više života nego čak Drugi svetski rat.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading