SKANDAL! VISOKI ZVANIČNIK BELE KUĆE IDE U ZATVOR: Šta je to uradio bivši savetnik Trampove administracije!

Autor:

Svet

14.03.2024

21:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navarov odbijen zahtev za odlaganje zatvorske kazne

SKANDAL! VISOKI ZVANIČNIK BELE KUĆE IDE U ZATVOR: Šta je to uradio bivši savetnik Trampove administracije!

Foto: Shutterstock


Federalni apelacioni sud je odbacio žalbu bivšeg trgovinskog savetnika Bele kuće Donalda Trampa, Pitera Navara, da izbegne četvoromesečnu zatvorsku kaznu koja treba da počne sledeće nedelje.

Navaro, koji ima 74 godine, podneo je zahtev da ostane na slobodi dok se njegov tim žali na presudu, ali je Apelacioni sud Okruga Kolumbija jednoglasno odlučio u četvrtak da njegov argument nije ubedljiv.

"Podnosilac žalbe nije pokazao da njegova žalba iznosi bitna pravna pitanja ili činjenice koje bi verovatno rezultirale poništavanjem", napisao je sud u neimenovanom nalogu. Sudije Patricia Milet, Kornelija Pilard i Robert Vilkins razmatrali su Navarov zahtev za puštanje uz kauciju tokom žalbe. Sve tri sudije su imenovane od strane bivšeg predsednika Baraka Obame.

Navaru je naređeno da se javi u federalni zatvor u Majamiju do 19. marta kako bi počeo svoj zatvorski period. Osuđen je 7. septembra zbog dva slučaja nepoštovanja Kongresa i osuđen u januaru. Optužen je za nepoštovanje poziva za dokumentima i svedočenjem od strane Odbora za istragu o neredima u Kapitolu 6. januara 2021.

Navaro je tvrdio da izvršna privilegija, koja daje predsedniku ovlašćenje da zadrži određene vrste materijala, sprečava da odgovori na zahtev Kongresa. Sada će postati prvi visoki zvaničnik iz bivše Bele kuće bivšeg predsednika Donalda Trampa koji će biti bačen u zatvor zbog optužbi koje se odnose na 45. predsednikove radnje tokom izbora 2020. godine.

Navaro je drugi zvaničnik iz administracije Trampa osuđen zbog nepoštovanja Odbora za 6. januar. Bivši strateg Bele kuće Stiv Benon je 2022. godine osuđen zbog dva slučaja nepoštovanja i naređeno mu je da odsluži četiri meseca zatvora i plati kaznu od 6500 dolara. On je uložio žalbu na tu presudu. Takođe, Kongres je takođe uputio bivšeg zamenika šefa osoblja za komunikacije Bele kuće, Dana Skavina, i bivšeg šefa osoblja Bele kuće Marka Midousa Ministarstvu pravde zbog nepoštovanja Kongresa. Međutim, Ministarstvo pravde je odbilo da goni Skavina ili Midousa. Odvojeno, Navaro se bori sa građanskom tužbom Ministarstva pravde zbog dokumenata za koje tvrdi da ih nije vratio Nacionalnim arhivima i upravi za zapise nakon što je napustio Belu kuću. Navaro nije odmah odgovorio na zahtev za komentar.

(NY POST)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading