RUSKA ZASTAVA VIJORI SE AVDEJEVKOM, UNIŠTENA I ŽELEZNIČKA STANICA: Ukrajinci na kolenima, general Sirski šokirao narod izjavom

Autor:

Svet

25.02.2024

11:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinska vojska gotovo da ne zna gde više udara, odnosno s kojim snagama više da se brani

RUSKA ZASTAVA VIJORI SE AVDEJEVKOM, UNIŠTENA I ŽELEZNIČKA STANICA: Ukrajinci na kolenima, general Sirski šokirao narod izjavom

Foto: x/imran ali

Vojska Rusije nije stala posle osvajanja Avdejevke, naprotiv.

Uprkos velikoj pobedi koja je značila vojnicima pre svega na moralnom planu, postavljena zastava na vrhu grada Ruse na frontu inspirisala je da krenu dalje i nezadrživim tempom.

Tako je ruska vojska jutros granatirala i potpuno uništila železničku stanicu u Kostjantinovki. 

Uzbuna za vazdušnu opasnost objavljena je tokom noći u Čerkaskoj, Poltavskoj, Harkovskoj, Dnjepropetrovskoj, Nikolajevskoj, Vinickoj, Žitomirskoj i Kirovogradskoj oblasti Ukrajine, sledi iz onlajn mape ukrajinskog Ministarstva za digitalne transformacije.

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski izjavio je danas da je situacija teška na mnogim pravcima na frontu sa ruskim snagama i da zahteva stalno praćenje.


"Neprijatelj vrši redovne napade na položaje naših trupa", napisao je Sirski na svom Telegram kanalu nakon što je sa ministrom odbrane Rustemom Umerovim obišao isturena komandna mesta u zoni borbenih dejstava.

Sirski i Umerov su saslušali izveštaje komandanata o situaciji na frontu, analizirali situaciju i razgovarali o narednim koracima, prenosi Unian.

Nije sve ipak tako crno za Ukrajince.

Ukrajina je uništila 16 od 18 dronova koje je lansirala Rusija tokom noći, saopštila je danas njihova vojska.

Dodaje se da su ukrajinske ratne vazduhoplovne snage i protivvazdušna odbrana uništile dronove iranske proizvodnje iznad osam regiona u centralnom, zapadnom i južnom delu Ukrajine, uključujući i u regionu Kijeva.

Na Telegram kanalu ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva se ističe da su bespilotne letelice doletele iz grada Primorsko-Ahtarsk iz Krasnodarske oblasti, kao i sa rta Čauda, sa poluostrva Krim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading