STAVLJENA TAČKA NA JEZIV INCIDENT U VAZDUHU: Boing doneo odluku koja se neće dopasti svima

Autor:

Svet

21.02.2024

22:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je od horor scene iz aviona kada je usred leta otpao prozor prošlo više od mesec dana, u javnosti je i dalje prisutna ogorčenost što se to uopšte i dogodilo

STAVLJENA TAČKA NA JEZIV INCIDENT U VAZDUHU: Boing doneo odluku koja se neće dopasti svima

Foto: youtube.com/bloomberg television

Boing je danas saopštio da je počeo da smenjuje predstavnike rukovodstva koje sa bavilo modelom 737 Maks 9, što je posledica incidenta prošlog meseca kada je deo tog aviona otpao tokom leta.

Jedan od izvršnih direktora Sten Dil navodi da je kompanija već otpustila Eda Klarka, šefa Boingovog programa 737 Maks, u koji spada i model Maks 9, preneo je Njujork tajms.

Kompanija je najavila i druge promene u rukovodstvu, što je najupadljiviji pokušaj da prikaže kako se smatra odgovornom za incident 5. januara, kada su na avionu Boing 737 Maks 9, u vlasništvu avio-kompanije "Alaska erlajns", otpala pomoćna vrata usred leta na liniji Sijetl - San Dijego.

Kompanja je poslednjih nedelja isticala da revidira svoj proces kontrole kvaliteta, uključujuci pojačane inspekcije u fabrici u Rentonu, u saveznoj državi Vašington, gde je Klark nadgledao proizvodnju Maksa 9.

Smenjeni direktor je tada preuzeo vođenje programa 2021. godine, nakon što je kompanija ubrzavala proizvodnju aviona, kome je letenje širom sveta bilo zabranjeno 20 meseci nakon dve fatalne nesreće u kojima je poginulo 346 ljudi, podseća Njujork tajms.

Medij ističe da su te nesrece koštale Boing milijarde dolara, drastično narušile njegov kompanije i privukle mnogo više pažnje regulatora širom sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading