BRUKA NAD BRUKAMA: Slavni proizvođač aviona posle leta BEZ PROZORA otkrio JOŠ JEDAN veliki problem

Autor:

Svet

05.02.2024

15:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Putnici su tog famoznog 5. januara imali puno sreće kad su poleteli za Portland

BRUKA NAD BRUKAMA: Slavni proizvođač aviona posle leta BEZ PROZORA otkrio JOŠ JEDAN veliki problem

Foto: x/americaus

Američki proizvođač aviona Boing prijavio je nove probleme sa trupom svojih aviona tipa boing 737 zbog kojih bi mogle da se odlože isporuke oko 50 aviona.

Prema navodima radnika, dve rupe u trupu možda nisu izbušene prema specifikacijama.

"Ova situacija ne predstavlja akutni bezbednosni problem i svi avioni boing 737 mogu da nastave da bezbedno lete, ali neophodno je izvršiti dorade na oko 50 neisporučenih aviona", saopštio je Dil.

Američki nadležni organi "intenzivno proveravaju" rad kompanija Boing i Spirit aerosistems nakon prinudnog sletanja putničkog aviona boing 737 maks kompanije Aljaska erlajns od 5. januara.

Avion je tada, ubrzo nakon poletanja iz Portlanda, posle eksplozije ostao bez dela trupa i prozora, a žrtava nije bilo, preneli su mediji.

Snimak unutrašnjosti aviona bez prozora, dok je u vazduhu, a i u vreme kada su pored praznine sedela dva putnika, šokirao je društvene mreže.

Tada je kompanija vanrednom inspekcijom utvrdila da postoje feleri i ozbiljnija oštećenja na nekim primercima letelica. 

"Putnici su imali mnogo sreće. Ono nije bilo nešto za šta biste mogli da pomislite 'OK, nije bilo toliko opasno'. Zapravo jeste. Ne mogu da shvatim kako su dozvolili da uđemo u avion i izložimo se direktnoj opasnosti po život", zapitao se javno jedan od putnika spornog aviona koji se zbog nedostatka prozora hitno vratio u Portland.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading