MA, KAKO IM JE TO SAMO POŠLO ZA RUKOM?! Lukav par Nigerijaca živeo u inostranstvu, a primao ''socijalu'' iz Nemačke - ojadili državu za 33.000 evra!

Autor:

Svet

19.02.2024

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Par prevaranta opljačkao fondove socijalnog osiguranja u Nemačkoj. Sudije su uspele da otkriju sofisticiranu metodu prevare.

MA, KAKO IM JE TO SAMO POŠLO ZA RUKOM?!  Lukav par Nigerijaca živeo u inostranstvu, a primao ''socijalu'' iz Nemačke - ojadili državu za 33.000 evra!

Foto: shutterstock

evri

Par iz Nigerije je za četiri godine dobio 33.000 evra putem lažne dozvole za socijalnu pomoć od države. Oni su prijavljeni na zavodu za zapošljavanje u Bremenu sa lažnim dokumentima, dok su živeli u svojoj domovini u zapadnoj Africi i tamo obavljali svoj svakodnevni posao.

Naime, cela prevara je počela 1994. godine. Muškarac je u Nemačku ušao pod lažnim imenom kada se oženio Nemicom i dobio dozvolu da se vrati u zemlju. Brak je bio samo na papiru i razvod je usledio 2004. godine, a Nigerijac je sa sobom poveo sadašnju suprugu sa kojom je imao četvoro dece. Od 2014. godine centar za zapošljavanje u Bremenu paru je isplaćivao mesečnu naknadu, kao i novac za smeštaj i subvencije za opremanje stana.

Nekoliko Nigerijaca je otkriveno u svojoj prevari 2018. na aerodromu kada su otkriveni njihovi lažni dokumenti. Par je tada iznenada pokazao svoje prave pasoše, tvrdeći da su bili kući na kratko putovanje – ali isti dokumenti nisu sadržavali nikakve informacije o napuštanju zemlje.

Istraga je otkrila kako su pomagači u prevari pečatirali njihove lažne pasoše na lažni ulazak i izlazak iz Nemačke. Preko pravih pasoša otkriveno je da je ona radila kao advokat u Nigeriji, a on u tamošnjoj transportnoj kompaniji.

Kada je Zavod za zapošljavanje tražio da im vrati nepravedno uplaćene sume, par ih je tužio! Doveli su svedoke koji su, između ostalog, želeli da potvrde posete para frizeru i kafićima. Sud je konstatovao da je sve laž. Na kraju je presudio da par mora da vrati oko 33.000 evra. Međutim, nadležni pretpostavljaju da novac nikada neće biti vraćen, piše Fenix Magazin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading