SKANDAL U HRVATSKOJ: Luka Burazer nakon prevare vredne 70 miliona evra oslobođen pritvora

Autor:

Svet

16.02.2024

23:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osumnjičeni za najveću kripto prevaru u istoriji Hrvatske pušteni iz istražnog zatvora

SKANDAL U HRVATSKOJ:  Luka Burazer nakon prevare  vredne 70 miliona evra oslobođen pritvora

Foto: Društvene mreže



Osnivači i vlasnici preduzeća "BitLucky" iz Kostrene, Luka Burazer i Eugen Travalja, kao i sekretarica Vedrana Golušin, osumnjičeni za veliku prevaru u vezi sa kriptovalutama, pušteni su juče iz istražnog zatvora. Iako se sumnja da su naneli štetu investitorima u iznosu od 18,5 miliona evra, istraga još uvek nije okončana, a optužnica nije podignuta.

Pravna procedura i puštanje na slobodu

Trojka je oslobođena po sili zakona, budući da je istražni zatvor za krivična dela iz nadležnosti opštinskog suda moguć najduže tri meseca. S obzirom na istek ovog roka, nisu postojali zakonski osnovi da ostanu u pritvoru. Samo tužilaštvo je dalo zeleno svetlo za njihovo puštanje na slobodu, a na ovu odluku nema pravo žalbe.

Kompleksnost istrage

Županijski sud iz Rijeke je istakao da je predmetni slučaj još u fazi istrage koja je veoma složena. Tokom istražnog procesa, saslušano je više od stotinu svedoka, a poslati su i zahtevi za međunarodnu pravnu pomoć.

Kompanija "BitLucky" u kriznoj situaciji

Nakon nekoliko uspešnih godina poslovanja, kompanija "BitLucky" neočekivano je propala, ostavljajući stotine investitora bez ulaganja. Luka Burazer je navodno poslao mejl klijentima objašnjavajući da je doveo kompaniju u kriznu situaciju, nakon čega je nestao. Postoje tvrdnje da je cela priča možda bila "Ponzijeva šema", odnosno prevara, te da nije ulagao novac u trgovinu kriptovalutama.

Ovaj slučaj privukao je pažnju javnosti i izazvao zabrinutost među investitorima kriptovaluta u Hrvatskoj, dok se istraga nastavlja.

(Index)

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading