NEMAČKI BILD OTKRIVA ŠOKANTNE DETALJE: Vladimir Putin u tajnim pregovorima, žrtvovao Navaljnog za obaveštajca!

Autor:

Svet

18.02.2024

17:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Moskva pregovarala sa Vašingtonom i Berlinom o razmeni Alekseja Navaljnog

NEMAČKI BILD OTKRIVA ŠOKANTNE DETALJE: Vladimir Putin u tajnim pregovorima, žrtvovao Navaljnog za obaveštajca!

Foto: Tanjug/AP

Aleksej Navaljni ponovo optužuje Putina bez dokaza


Prema navodima nemačkog Bilda, ruski predsednik Vladimir Putin je navodno pregovarao sa Sjedinjenim Američkim Državama i Nemačkom o razmeni Alekseja Navaljnog za obaveštajca Vadima Кrasikova, koji se trenutno nalazi u nemačkom zatvoru zbog likvidacije nekadašnjeg čečenskog ratnog komandanta Zelimhana Hangošvilija u Berlinu.

Ruski zahtev za razmenu

Kolumnista nemačkog tabloida Filip Pjatov navodi da je prema saznanjima Bilda, Aleksej Navaljni trebalo da bude oslobođen u zamenu za traženog obaveštajca. Ovo predstavlja izuzetno važan detalj u celokupnoj priči, jer ukazuje na zvanične napore ruskih vlasti da dođu do Krasikova.

Hapšenje nemačkog državljanina u Sankt Peterburgu

Bild je takođe preneo da je nedavno hapšenje nemačkog državljanina na aerodromu Pulkovo u Sankt Peterburgu takođe moglo biti povezano sa namerom ruskih vlasti da dođu do Krasikova. Ovaj detalj dodatno naglašava zategnute odnose između Rusije i Nemačke, kao i ozbiljnost situacije oko zahteva za razmenu.

Putinova ranija nagovestenja o mogućoj razmeni

Ranije je Putin nagovestio mogućnost razmene novinara Volstrit džurnala Evana Gerškoviča za Krasikova u intervjuu Takeru Кarlsonu. Iako nije direktno imenovao Krasikova, opis odgovara, što dodatno ukazuje na ozbiljnost Putinovih namera oko razmene.

Navaljni preminuo u zatvorskoj koloniji

Aleksej Navaljni preminuo je u zatvorskoj koloniji 16. februara. Odeljenje Federalne kazneno-popravne službe Rusije u Jamalo-Nenečkom autonomnom okrugu saopštilo je da se opozicionaru slošilo posle šetnje i da je brzo izgubio svest. Mere reanimacije navodno nisu dale pozitivne rezultate i lekari hitne pomoći su konstatovali smrt.

Zagonetna smrt Alekseja Navaljnog

Uzrok smrti Navaljnog još uvek nije zvanično objavljen. Advokatu i majci Navaljnog navodno je rečeno u zatvoru da je uzrok sindrom iznenadne smrti. Telo političara nalazi se u mrtvačnici okružne kliničke bolnice Salehard, gde se čeka dolazak stručnjaka iz prestonice radi obdukcije.

Ovi detalji dodatno bude sumnju i postavljaju pitanja o okolnostima oko Navaljnove smrti, stvarajući dodatnu napetost u vezi sa celokupnom situacijom.


Ovaj slučaj razmene, kao i zagonetna smrt Alekseja Navaljnog, predstavljaju duboko složene i osetljive teme koje zahtevaju pažljivo praćenje i analizu. Dok se pregovori o razmeni nastavljaju, javnost i međunarodna zajednica će sa nestrpljenjem iščekivati dalji razvoj događaja.

(BILD)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading