''SMEJU SE AMERICI, MISLE DA SMO GLUPI'' Bajden odobrio pomoć Ukrajini, Tramp ključa od besa: Deli milijarde kad god neko traži!

Autor:

Svet

15.02.2024

19:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši američki predsednik Donald Tramp izrazio je oštre kritike prema aktuelnom predsedniku Džozefu Bajdenu zbog rešenosti da odobri milijarde dolara pomoći Ukrajini, tvrdeći da je ta odluka izazvala podsmeh u redovima NATO.

''SMEJU SE AMERICI, MISLE DA SMO GLUPI'' Bajden odobrio pomoć Ukrajini, Tramp ključa od besa: Deli milijarde kad god neko traži!

Foto: Tanjug/AP/Matt Rourke/Alex Brandon, Profimedia/William Scott Alamy Alamy

Tramp je izneo svoje stavove novinarima tokom suđenja u Njujorku, nazivajući poteze Sjedinjenih Država "glupostima".

''SAD troše na NATO 200 milijardi dolara - ostale članice, samo 25''

- Oni se smeju glupostima Sjedinjenih Država, koje vodi čovek koji daje 60 milijardi dolara svaki put kada neko traži. Smeju nam se, misle da smo glupa zemlja zbog našeg rukovodstva - izjavio je Tramp.

Prema rečima bivšeg predsednika, sredstva koja se ulažu u NATO trebala bi biti ravnomerno raspoređena, a trenutno, prema njegovim tvrdnjama, SAD troše 200 milijardi dolara dok ostale članice doprinose samo sa 25 milijardi.

- Njima je to važnije, jer je između nas okean - potpuno drugačija situacija - dodao je Tramp.

Važno je podsetiti da je Donald Tramp trenutno suočen s 91 optužnicom, koje on naziva "politički motivisanim pokušajima demokratskog establišmenta da ga spreče da se vrati u Belu kuću".

Prema najtežoj optužnici, Trampu preko 20 godina zatvora iako ako se sve optužnice uzmu zajedno, njemu preti nešto više od ukupno 700 godina zatvorske kazne, piše Sputnjik.

Bajden oštro napao Trampa zbog protivljenja nacionalnom bezbednosnom paketu

Podsetimo, ranije je američki predsednik Džo Bajden, oštro je kritikovao bivšeg predsednika Donalda Trampa zbog njegove uloge u suprotstavljanju republikanaca nacionalnom bezbednosnom paketu, koji je odobren u utorak u američkom Senatu.

Bajden se posebno osvrnuo na izjavu Trampa, u kojoj je sugerisao da bi SAD možda odbile da brane NATO saveznike koji ne izdvajaju dovoljno sredstava za odbranu.

Ulozi za američku bezbednost su već bili visoki pre nego što je ovaj zakon sinoć usvojen u Senatu, ali poslednjih dana ti ulozi su porasli - istakao je on.

- Situacija po pitanju američke bezbednosti već je bila napeta pre nego što je Senat sinoć odobrio ovaj zakon, ali poslednjih dana ulozi su dodatno porasli - izjavio je američki predsednik na konferenciji za novinare nakon odobrenja zakona.

Bajden dodao da je to iz razloga što je bivši predsednik poslao opasan, iskreno neamerički signal svetu.

Predsednik Sjedinjenih Dražava je posebno naglasio Trampov nedavni poziv ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, u kojem ga je praktično podsticao na invaziju na neke od NATO saveznika.

Rekao je da će ohrabriti Rusiju da radi šta god hoće ako saveznik ne potroši dovoljno novca na odbranu. To je nešto što nijedan drugi predsednik u našoj istoriji nikada nije izjavio, a najgora stvar je što on to zaista mislio - istakao je američki predsednik.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading