OVAJ DEO SRBIJE DA SE VEČERAS SPREMI ZA POTOP! Očekuje se i do 30 mm kiše za kratko vreme! NEKE DELOVE ZEMLJE NEVREME VEĆ POGODILO! (FOTO)

Autor:

Vesti

08.05.2024

20:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U toku poslepodneva grmljavinski pljuskovi zahvatili su južne predele Banata, a oko 15-16 časova i područje 20 kilometara zapadno od Beograda, pri čemu je jačih pljuskova sa grmljavinom bilo na širem području Dobanovaca i Ugrinovaca, ali i okolnih naselja.

OVAJ DEO SRBIJE DA SE VEČERAS SPREMI ZA POTOP! Očekuje se i do 30 mm kiše za kratko vreme! NEKE DELOVE ZEMLJE NEVREME VEĆ POGODILO! (FOTO)

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ

U toku večeri lokalno intenzivni pljuskovi sa grmljavinom u istočnoj Srbiji. U zoni pljuskova kratkotrajan grad i veća količina padavina od 20 - 30 mm za kratko vreme. Najintenzivniji razvoji u narednom satu sa područja Kučajske planine - Krivi Vir biće u premeštanju ka Jošanici i Sokobanji (Zaječarski okrug), saopštio je večeras RHMZ i dodao:

- U nastavku večeri promenljivo oblačno i nestabilno sa izolovanim pljuskovima i grmljavinom, koji će lokalno uslovljavati i više od 20 mm padavina za kratko vreme uz pojavu sugradice i sitnog grada. U narednom satu najviše oblačnih razvoja biće u istočnoj Srbiji, zatim u Rasinskom, Nišavskom i Pčinjskom okrugu, kao i u Podrinju, u Sremu i na obroncima Fruške Gore.

Kao što su meteorolozi najavili ranije danas, nevreme je pogodilo neke delove Srbije.

U toku poslepodneva grmljavinski pljuskovi zahvatili su južne predele Banata, a oko 15-16 časova i područje 20 kilometara zapadno od Beograda, pri čemu je jačih pljuskova sa grmljavinom bilo na širem području Dobanovaca i Ugrinovaca, ali i okolnih naselja.

Padalo je i u Mačvi i u Sremu, ali i lokalno na istoku i na krajnjem jugoistoku Srbije.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Na društvenim mrežama može se videti da se nevreme spustilo i na okrug oko Zaječara. Tako je snimljen slabiji grad kod Knjaževca, tačnije u Minićevu.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Spustila se kiša i na Lajkovac. Tamo je oko 18 časova pao jak pljusak.

 

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading