NATO NA NOGAMA: Ruski avioni poleteli ka Poljskoj, bombarderi u vazduhu

Autor:

Svet

15.02.2024

13:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neočekivana tenzija na nebu oko Ukrajine

NATO NA NOGAMA: Ruski avioni poleteli ka Poljskoj, bombarderi u vazduhu

Foto: Shutterstock

Poljski vojni avioni pravo niotkuda morali su da reaguju u sekundi i polete u vazduh kada je stigla vest da su Rusi sa svojim avionima oko njih.

Operativna komanda Oružanih snaga Poljske tvrdi da su zbog "aktivnosti ruske avijacije" poljski vojni avioni poleteli u nebo.

"Obaveštavamo vas da postoji pojačana aktivnost dalekometne avijacije Ruske Federacije , koja je povezana sa namerom da izvrši raketne napade na teritoriju Ukrajine“, saopštile su poljske oružane snage.

Kako je navela komanda, "sve neophodne procedure za obezbeđenje bezbednosti poljskog vazdušnog prostora su pokrenute i situacija se prati".

"Upozoravamo da su poljski i saveznički avioni aktivirani, što može biti povezano sa povećanim nivoom buke, posebno u jugoistočnom delu zemlje", navodi se u poruci.

Podsetimo, ruske snage izvele su još jedan masivni raketni napad na Ukrajinu u četvrtak ujutro, 15. februara, pri čemu su prijavljene eksplozije u gradovima širom zemlje, uključujući nekoliko u regionu Kijeva.

Poljska je jedna od zemalja u blizini Rusije koja mora da 24 sata dnevno bude spremna za bilo kakvu provokaciju sa druge strane granice, što se do sada nijednom nije dogodilo.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading