OVO SU PRAVILA ZA PESMU ZA EVROVIZIJU! RTS objavio pravilnik o glasanju, ove stvari ne sme da se PREKRŠE!

Autor:

Zabava

15.02.2024

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U cilju poštovanja regularnosti takmičenja, RTS je utvrdio Pravilnik o glasanju na takmičenju.

OVO SU PRAVILA ZA PESMU ZA EVROVIZIJU! RTS objavio pravilnik o glasanju, ove stvari ne sme da se PREKRŠE!

Foto: RTS

Pesma za Evroviziju

Radio-televizija Srbije priprema se za organizaciju takmičenja domaće zabavne muzike "Pesma za Evroviziju 2024". Ovo takmičenje predstavlja kvalifikacioni proces za izbor predstavnika Republike Srbije na takmičenju "Pesma Evrovizije 2024" koje će se održati u Malmeu, u Švedskoj.

Republika

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

RTS objavio pravilnik o glasanju za ""Pesmu za Evroviziju"

U cilju poštovanja regularnosti takmičenja, RTS je utvrdio Pravilnik o glasanju na takmičenju "Pesma za Evroviziju 2024". Postupak izbora kompozicije sprovodi se u skladu sa odredbama ovog Pravilnika, kao i odredbama Pravilnika takmičenja za "Pesmu Evrovizije 2024" koje donosi Evropska radiodifuzna unija (EBU), čiji je član RTS.

U polufinalnim večerima, 27. i 29. februara 2024, biće izvedeno po 14 kompozicija, od kojih će stručni žiri i TV gledaoci izabrati po 8 kompozicija svake polufinalne večeri. Nakon toga, 16 izabranih kompozicija takmičiće se 2. marta na finalnoj večeri, gde će stručni žiri i TV gledaoci izabrati pobedničku pesmu.

Stručni žiri takmičenja broji po pet članova za polufinalne večeri i pet članova za finalno veče, od kojih se po jedan imenuje za predsednika. Članove stručnog žirija, kao predsednike žirija, imenuje RTS iz redova kompetentnih ličnosti.

Tokom sve tri večeri takmičenja, glasanje TV gledalaca (SMS poruke) i glasovi stručnog žirija vrede ravnomerno u odnosu 1:1, odnosno 50% glasova dolazi od TV publike, a 50% od stručnog žirija. Članovi stručnog žirija glasaju tako što od 14 izvedenih kompozicija izaberu po 10 kompozicija kojima će dodeliti poene od 1 do 12, izostavljajući 9 i 11.

Konačan plasman kompozicija u polufinalnim večerama određuje se sabiranjem poena iz liste stručnog žirija i publike. S obzirom na prijavljena imena koja će ove godine braniti boje naše zastave, očekuje se žestoka borba na takmičenju "Pesma za Evroviziju".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading