GENERAL RATKO MLADIĆ U VEOMA LOŠEM STANJU! Oglasio se generalov sin!

Autor:

Vesti

15.02.2024

13:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladićevo zdravstveno stanje je već neko vreme narušeno, a u januaru mu je ugrađen pejsmejker.

GENERAL RATKO MLADIĆ U VEOMA LOŠEM STANJU! Oglasio se generalov sin!

Foto: Tanjug/AP

Tim lekara Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske dobio je nedavno dozvolu da 21. februara u Hagu pregleda generala Ratka Mladića koji tamo služi kaznu doživotnog zatvora.

Mladićevo zdravstveno stanje je već neko vreme narušeno, a u januaru mu je ugrađen pejsmejker


General Mladić je izričito zahtevao da ga pregledaju lekari iz Republike Srpske, čiji je maternji jezik srpski.

Darko Mladić, sin generala Mladića, naglasio je da je prisustvo srpskih lekara ključno zbog brojnih zamerki na rad holandskih lekara, kao i nedostatka adekvatne dokumentacije o zdravstvenom stanju njegovog oca.


Mladić je, prema rečima njegovog sina, već duže vreme u veoma lošem zdravstvenom stanju, a njegovo stanje se dodatno komplikuje ozbiljnim zdravstvenim problemima. Iako se ne žali, njegova slabost je evidentna, te se očekuje da će pregled od strane lekara iz Republike Srpske pružiti realnu sliku njegovog zdravstvenog stanja.

- Mi smo imali dosta zamerki na rad holandskih lekara i bitno je da naši lekari odu tamo, jer mi ne dobijamo dokumentaciju na adekvatan način. Moj otac je već duže dosta slab. Ima ozbiljne zdravstvene probleme, nije mu lako. Ne žali se jer takav je, generalno, po svom karakteru, ali je jasno da mu je teško. Najvažnije je da lekari vide kakvo je realno stanje i da vidimo da li mogu da se daju sugestije i šta treba da se menja u pristupu i metodologiji. Od njih očekujem da budu potpuno profesionalni u svom poslu - zaključio je Darko Mladić.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading